Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έκκληση Schulz σε Merkel και SPD για συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις

Γερμανία: Έκκληση Schulz σε Merkel και SPD για συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις
Ο ηγέτης του SPD υποσχέθηκε στα μέλη του κόμματός του ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκριση οποιασδήποτε απόφασης για έναν νέο, τετραετή «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό»
Ετοιμότητα για συμβιβασμό, όταν θα ψηφίσουν σχετικά με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel ζήτησε να επιδείξουν τα μέλη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, (SPD) ο Martin Schulz.
Ο ηγέτης του SPD υποσχέθηκε στα μέλη του κόμματός του ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκριση οποιασδήποτε απόφασης για έναν νέο, τετραετή «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό» με τους συντηρητικούς, εξαρτώντας τόσο τη δική του όσο και τη σταδιοδρομία της Μέρκελ από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Πρέπει να πείσω τα 440.000 μέλη του κόμματος», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD και απηύθυνε μια προειδοποίηση προς τη Merkel και τον Horst Seehofer ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.
«Οπωσδήποτε είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε.
Αλλά αναμένουμε επίσης από τους Χριστινοδημοκράτες να μετακινηθούν», είπε, προφανώς στην προσπάθεια να επισείσει την απειλή ενός βέτο από τα μέλη του κόμματος ώστε να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από ένα απρόθυμο συντηρητικό στρατόπεδο.
Τα μέλη του SPD δεν είναι ικανοποιημένα με το προσχέδιο συμφωνίας με τους Χριστιανοδημοκράτες, κυρίως όσον αφορά το θέμα των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων, όπου η ριζοσπαστική πτέρυγα της νεολαίας “Jusos” θέλει μια πιο γενναιόδωρη στάση από την πλευρά της Γερμανίας.
Σε μια ένδειξη ότι ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί από τους συντηρητικούς ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός βέτο από τα μέλη του SPD στη συμφωνία, ένα υψηλόβαθμό στέλεχος των Βαυαρών συντηρητικών κάλεσε το SPD να καταθέσει προτάσεις για την οικογενειακή επανένωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης