Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Έχουμε βγει από το καθεστώς ύφεσης και είμαστε στην ανάπτυξη

Παπαδημητρίου: Έχουμε βγει από το καθεστώς ύφεσης και είμαστε στην ανάπτυξη
Tο 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο που θα βάλει τη χώρα πίσω στην κανονικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου
«Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο που θα βάλει τη χώρα πίσω στην κανονικότητα, όχι μόνο απ' το θέμα της Ανάπτυξης αλλά επίσης και της εξόδου από τη σκληρή εποπτεία που έχουμε από το 2010», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Β. Ελλάδα.
Από την Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δ. Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Β. Λαμπάκη, ο υπουργός υπογράμμισε πως «έχουμε βγει πλέον από το καθεστώς ύφεσης και είμαστε στην ανάπτυξη», σημείωσε ότι το τρέχον έτος έχει αρχίσει πάρα πολύ καλά, με όλους τους δείκτες να δείχνουν ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα, αλλά και ότι «το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο που θα βάλει τη χώρα πίσω στην κανονικότητα, όχι μόνο απ' το θέμα της Ανάπτυξης αλλά επίσης και της εξόδου από τη σκληρή εποπτεία που έχουμε από το 2010».
Κάνοντας αναφορά στα προβλήματα της περιοχής, είπε ότι είναι  «άλλα χρονοβόρα κι άλλα που μπορεί να διευθετηθούν ίσως πιο γρήγορα, πολλά εκ των οποίων εμπλέκουν κι άλλα υπουργεία», προσθέτοντας ότι αυτά είναι προβλήματα δεκαετιών και δεν λύνονται μέσα σε 2-3 χρόνια, ενώ έκανε αναφορά και στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, μιλώντας μάλιστα για τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από ξένους και εγχώριους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και για τη δημιουργία ενός logistic center, ενώ πρόσθεσε «χρειαζόμαστε και μια σιδηροδρομική γραμμή που να μπορεί να συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό και με άλλες προς τη Βουλγαρία και επίσης και στη Ρουμανία».
Ο κ. Παπαδημητρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «το υπουργείο Οικονομίας κυνηγάει επενδύσεις, ξένες άμεσες και επενδύσεις από τους εγχώριους παράγοντες γιατί υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης του λιμανιού όπως επίσης και της περιοχής.
Βλέπουμε τα σημάδια, ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλιώς δεν θα ερχόταν εδώ ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».
Ακόμη, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι Δήμος και η Περιφέρεια θα έχουν την προστασία της Πολιτείας στην προσπάθεια υλοποίησης των προαναφερθέντων προγραμμάτων, κάτι που όπως είπε «δεν σημαίνει υπόσχεση ότι θα γίνουν αύριο», καθώς χρειάζονται μελέτες εκ των οποίων κάποιες έχουν γίνει, άλλες χρειάζονται επικαιροποίηση και υπάρχουν και καινούριες.
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός,  «προσπαθεί να κάνει αυτά τα οποία χρειάζεται, είτε προγράμματα απασχόλησης με κοινωφελή εργασία με τους Δήμους, όπως επίσης και να βοηθήσει στις διαδικασίες και να επιλύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν να κάνουν με τις υποδομές».
Περαιτέρω, τον κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς  για ζητήματα που αφορούν τον Έβρο, όπως η  επιδότηση του κόστους εργασίας, η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, κ.α. ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Β. Λαμπάκης ζήτησε τη βοήθεια του υπουργείου στο θέμα των έργων του λιμένα, της δημιουργίας σφαγείου στις Φέρες κ.α

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης