Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα 15 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Morgan Stanley - Σύσταση Overweight

Στα 15 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Morgan Stanley - Σύσταση Overweight
Η Morgan Stanley εκτιμά ότι υπάρχει δυνατότητα αύξησης 20% στη νέα τιμή στόχο, η οποία θα πλησιάζει στην περιοχή των "ταύρων", ήτοι των 18 ευρώ
Στα 15 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Morgan Stanley, από 13,5 ευρώ προηγουμένως, συντηρώντας τη σύσταση σε Overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, υπάρχουν δύο λόγοι πίσω από την αύξηση της τιμής στόχου.
Και οι δύο σχετίζονται με το προεξοφλητικό επιτόκιο που χρησιμοποιεί για την αποτίμηση του Οργανισμού.
Πρώτον, λόγω της πρόσφατης μείωσης της αποδόσεως των 10ετών κρατικών ομολόγων, το κόστος ιδίων κεφαλαίων μειώνεται από 9,5% σε 9%.
Δεύτερον, μετά την ανακοίνωση της βελτίωσης της πολιτικής επιστροφής αποδόσεων των μετόχων, η Morgan Stanley εκτιμά ότι ο δείκτης χρέους προς το CE (απασχολούμενο κεφάλαιο) θα διαμορφωθεί στο 15%, μειώνοντας περαιτέρω το WACC (εσωτεικό βαθμό απόδοσης), το οποίο μειώνεται από 9,0% σε 8,1% τώρα.
Μάλιστα, η Morgan Stanley εκτιμά ότι υπάρχει δυνατότητα αύξησης 20% στη νέα τιμή στόχο, η οποία θα πλησιάζει στην περιοχή των "ταύρων", ήτοι των 18 ευρώ, δεδομένου ότι αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του κινδύνου χώρας.
Η νέα μερισματική πολιτική του ΟΤΕ θα ξεκινήσει από το 2018 και θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το τρέχον έτος (δηλ. το 2018), ως βάση υπολογισμού των μεγεθών που θα αποτελούν την συνολική αμοιβή των μετόχων.
Με τον ίδιο τρόπο θα εφαρμόζεται η πολιτική και για τα επόμενα χρόνια, δηλ. η βάση υπολογισμού για την συνολική αμοιβή των μετόχων το 2019 θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2019, κ.ο.κ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης