Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συριακή κρίση: Με τη συμμετοχή του ΟΗΕ ξεκινούν σήμερα (29/1) οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ρωσία

Συριακή κρίση: Με τη συμμετοχή του ΟΗΕ ξεκινούν σήμερα (29/1) οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Ρωσία
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, κατέφθασε στο Σότσι προκειμένου να παραστεί στο Συριακό Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου
Με τη συμμετοχή του ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα (29/1) το Συριακό Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου στο Σότσι της Ρωσίας, το οποίο αποσκοπεί στην διευκόλυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας για την επίλυση της συριακής κρίσης.
Ειδικότερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, κατέφθασε στο Σότσι προκειμένου να παραστεί στη Συνέδριο, μία απόφαση που ελήφθηε μόλις πριν από δύο ημέρες και η οποία θεωρήθηκε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την πλευρά της Μόσχας.
Κατά τη διάρκεια της άφιξή του στη Ρωσία, ο απεσταλμένο του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το συνέδριο στο Σότσι θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ειρηνευτικών συνομιλιών που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Το Συριακό Συνέδριο Εθνικού Διαλόγου αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, με τη συμμετοχοί περίπου 1.600 αντιπροσώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα της Συρίας.
Παράλληλα, στο Σότσι αναμένεται να βρεθούν και εκπρόσωποι από όλες τις σημαντικές περιφεριακές και διεθνείς δυνάμες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ως παρατηρητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης