Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Η 3η αξιολόγηση είναι σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της μειωμένης εμπιστοσύνης των καταθετών

Euroxx: Η 3η αξιολόγηση είναι σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της μειωμένης εμπιστοσύνης των καταθετών
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μαζί με τη χαλάρωση και τελικά την πλήρη άρση των ελέγχων κεφαλαίου, θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία, ευαίσθητη σε κάθε πολιτική / μακροοικονομική εξέλιξη
Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της μειωμένης εμπιστοσύνης των καταθετών, εκτιμά η Euroxx, με αφορμή τα νέα στοιχεία για την πορεία των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 2,54 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2017, έναντι αύξησης κατά 273 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 4,7% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα.
Οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης εμφάνισαν μείωση κατά 3,275 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,487 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,6% από 31,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τη Euroxx, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μαζί με τη χαλάρωση και τελικά την πλήρη άρση των ελέγχων κεφαλαίου, θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία, ευαίσθητη σε κάθε πολιτική / μακροοικονομική εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης