Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΝΑΤΟ: Συνάντηση στις 5/2/18 των 7 χωρών που έχουν επενδύσει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα Α400Μ

tags :
ΝΑΤΟ: Συνάντηση στις 5/2/18 των 7 χωρών που έχουν επενδύσει στο εξοπλιστικό πρόγραμμα Α400Μ
Οι επτά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν επενδύσει στο πρόγραμμα μεταφοράς στρατιωτικών αεροσκαφών Α400Μ, θα συναντηθούν στο Λονδίνο στις 5 Φεβρουαρίου 2018
Οι επτά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν επενδύσει στο πρόγραμμα μεταφοράς στρατιωτικών αεροσκαφών Α400Μ, θα συναντηθούν στο Λονδίνο στις 5 Φεβρουαρίου 2018 για να συζητήσουν, για τος καθυστερήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία Airbus, η οποία προσπαθεί να αποφύγει τα βαριά πρόστιμα για τις καθυστερήσεις.
Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου 2017, αλλά αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο.
Η Airbus έλαβε μία περικοπή 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα πριν από ένα χρόνο, προειδοποιώντας για "σημαντικούς κινδύνους".
Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Στο μεταξύ έχει συζητήσει με αξιωματούχους από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη μελλοντική πορεία.
Ο πανευρωπαϊκός οργανισμός αγορών OCCAR, ο οποίος επιβλέπει το μεγαλύτερο αμυντικό έργο της Ευρώπης για λογαριασμό των επτά βασικών αγοραστών, θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση.
Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος αγοραστής του προγράμματος A400M, παραμένει σε παρατεταμένες συνομιλίες για τη διαμόρφωση μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Το Βερολίνο θεωρείται ο αγοραστής που αντιτίθεται περισσότερο σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης του προγράμματος A400M.
Η Airbus έλαβε 3,5 δισ. ευρώ από τις επτά χώρες το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης