Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φόβοι για αγωγές σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου αποτρεπτικοί για την ΙΡΟ της Saudi Aramco στη Ν. Υόρκη

Οι φόβοι για αγωγές σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου αποτρεπτικοί για την ΙΡΟ της Saudi Aramco στη Ν. Υόρκη
Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να μην κάνει τη δημόσια αρχική προσφορά (ΙΡΟ) ύψους 2 τρισ. δολαρίων της Saudi Aramco στη Ν.Υόρκη
Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να μην κάνει τη δημόσια αρχική προσφορά (ΙΡΟ) ύψους 2 τρισ. δολαρίων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco στη Νέα Υόρκη, λόγω φόβων για αγωγές που σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα ανώτερα στελέχη στη διαδικασία της IPO, ανησυχούν ότι η εγγραφή στη Νέα Υόρκη «θα μπορούσε να εκθέσει το βασίλειο σε αγωγές από μετόχους και θύματα της 9/11».
Μεταξύ των στελεχών είναι ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και ο πρόεδρος της Aramco, Khalid al-Falih.
Η επικείμενη χρηματιστηριακή είσοδος της Saudi Aramco - η οποία αναμένεται να λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο 2018 - πιθανότατα θα την καταστήσει την πιο πολύτιμη δημόσια εταιρεία παγκοσμίως και έχει προσελκύσει τεράστια προσοχή από μεγάλους χρηματοπιστωτικούς τομείς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να προστεθούν στη λίστα.
Η σημερινή κυβέρνηση του βασιλείου σχεδιάζει να εισάγει τουλάχιστον ένα μέρος των δραστηριοτήτων της στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το Tadawul, το 2018.
Στη συνέχεια αναμένεται να εισάγει άλλο τομέα σε διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο πιθανότατα στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο.
"Ελπίζουμε ότι το 2018 θα είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά τελικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η αγορά είναι έτοιμη", δήλωσε ο al-Falih στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την περασμένη εβδομάδα.
Θα το εκτιμήσουμε καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης