Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ελλάδα και πΓΔΜ να δείξουν συμβιβαστικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη για σύντομη λύση

Αυστρία: Ελλάδα και πΓΔΜ να δείξουν συμβιβαστικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη για σύντομη λύση
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας χαιρετίζει την πολιτική βούληση Ελλάδας και πΓΔΜ για να την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος
Την πολιτική βούληση των δύο πλευρών, Αθήνας και Σκοπίων, να λύσουν το πρόβλημα του ονόματος, το οποίο, όπως σημειώνει, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω πορεία ένταξης της πΓΔΜ, χαιρετίζει, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή (30/1/2018) αποκλειστική δήλωση εκπροσώπου του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, «η ταχεία ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Αυστρίας.
Στην περίπτωση της "Μακεδονίας", το άλυτο ζήτημα του ονόματος στέκεται εμπόδιο στα περαιτέρω βήματα ενσωμάτωσης, γι’ αυτό χαιρετίζουμε εξαιρετικά το ότι τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση στις δύο πλευρές, να επιλύσουν αυτό το υπάρχον εδώ και καιρό πρόβλημα».
Στην αποκλειστική δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επιπλέον ότι εύχεται «στις δύο πλευρές την αναγκαία συμβιβαστικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να βρουν σύντομα μία εφικτή λύση και για τις δύο πλευρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης