Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Αμερικανός πρέσβης ανησυχεί για ατύχημα στο Αιγαίο... αλλά ποιο είναι το πρόβλημα τελικά;

Ο Αμερικανός πρέσβης ανησυχεί για ατύχημα στο Αιγαίο... αλλά ποιο είναι το πρόβλημα τελικά;
Πώς σχολιάζει την αυξανόμενη ένταση που προκαλεί η Τουρκία.
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  J. Pyatt, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και θα προβληθεί σήμερα το βράδυ.
Ο κ.Pyatt είπε συγκεκριμένα: «Οσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα, που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».
Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει, αλλά το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας. Οι ανησυχίες, οι επισημάνσεις και οι παροτρύνσεις πρέπει να απευθυνθούν στην Τουρκία και μόνο σε αυτή. Η Ελλάδα δεν προκαλεί το παραμικρό στο Αιγαίο. Αμύνεται. Και μάλιστα όχι όσο θα έπρεπε ή θα μπορούσε.
Η Ελλάδα δεν δολοφονεί ,όπως έκανε η Τουρκία με τον Έλληνα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. Η Ελλάδα δεν δείχνει ασέβεια προς τους νεκρούς, όπως κάνει η Άγκυρα. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να σπαταλά χρήματα για περιπολίες, αερομαχίες και αναχαιτίσεις. Αλλά δεν πρόκειται να παραδώσει την κυριαρχία της σε κανέναν.
Συνεπώς αυτός που έχει πολύ δουλειά να κάνει είναι ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα… Εκεί είναι το πρόβλημα. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης