Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερή η πιστοληπτική ικανότητα των βρετανικών εταιρειών το 2018, παρά το Brexit

tags :
Moody's: Σταθερή η πιστοληπτική ικανότητα των βρετανικών εταιρειών το 2018, παρά το Brexit
Δεν απειλείται η πιστοληπτική ικανότητα των βρετανικών εταιρειών το 2018, σύμφωνα με τη Moody's
Στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί η πιστοληπτική ικανότητα των βρετανικών εταιρειών κατά το 2018, παρά την αβεβαιότητα που έχει πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζει σε σημείωμά της η Moody's.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβραδυνθεί το 2018 λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit και της αναιμικής αύξησης της παραγωγικότητας, ωστόσο η επίδραση στην πιστωτική ποιότητα των εταιρειών θα μετριαστεί από την ισχυρή ρευστότητα και το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης.
Οποιαδήποτε μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Αγγλίας ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, το 2018, επισημαίνεται.
Η Moody's εκτιμά πως Βρυξέλλες και Λονδίνο θα επιτύχουν εν τέλει κάποια μορφή συμφωνίας περί ελευθέρων συναλλαγών, κάτι που θα αντισταθμίσει -εν μέρει- τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις του Brexit για τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο οίκος αναμένει το ποσό χρεογράφων που θα εκδοθεί από τις βρετανικές εταιρείες το 2018, να παραμείνει σε ίδια επίπεδα με τα περασμένα έτη.
«Η χρηματοδότηση θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται από τα μέτρα που λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες, αλλά η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να ανακουφίσει κάποιες πιέσεις που οδηγούν σε χαμηλά προεξοφλητικά επιτόκια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο οίκος επισημαίνει πως η αδυναμία της τοπικής στερλίνας έχει οδηγήσει σε απότομη ενίσχυση τον πληθωρισμό, που υπερβαίνει την αύξηση των μισθών, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης