Διεθνή

Η Qatar Airways εκδίδει οικονομικά στοιχεία μετά από απαίτηση αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ

Η Qatar Airways εκδίδει οικονομικά στοιχεία μετά από απαίτηση αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ
Η κρατική Qatar Airways συμφώνησε να εκδώσει λεπτομερείς οικονομικές καταστάσεις, ως μέρος μιας απάντησης στις κατηγορίες από αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες
Η κρατική Qatar Airways συμφώνησε να εκδώσει λεπτομερείς οικονομικές καταστάσεις, ως μέρος μιας απάντησης στις κατηγορίες από αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ότι έχει επιδοτηθεί παράνομα από την κυβέρνηση του Κατάρ, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson δήλωσε ότι το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ξεκινήσει έναν «στρατηγικό διάλογο», για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των εγχώριων αεροπορικών εταιρειών ότι οι τρεις κύριοι αερομεταφορείς του Περσικού Κόλπου, υποστηρίχθηκαν άδικα από τις κυβερνήσεις τους, θέτοντας τις εταιρείες των ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα.
"Το αποτέλεσμα που θα επιτύχουμε θα εξασφαλίσει ισότιμους όρους ανταγωνισμού στην παγκόσμια αγορά αερομεταφορών", δήλωσε ο Tillerson σε ενημέρωση στην Ουάσινγκτον, παράλληλα με τους αξιωματούχους του Κατάρ.
Το Κατάρ αναμένεται να δημοσιεύει τις ετήσιες οικονομικές του καταστάσεις, οι οποίες ελέγχονται από ένα εξωτερικό συμβαλλόμενο μέρος.
Μέσα σε δύο χρόνια, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Κατάρ αναμένεται να αποκαλύψει επίσης σημαντικές νέες συναλλαγές με άλλες κρατικές επιχειρήσεις.
Οι μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες - η American Airlines, η Delta Air Lines και η United Continental – είδαν με καλό μάτι την κίνηση, ως νίκη για την εγχώρια βιομηχανία μετά από χρόνια πίεσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερη στάση απέναντι στους τρεις αερομεταφορείς του Περσικού Κόλπου, για τις φερόμενες ως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις.
Οι τρεις αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής - η Qatar Airways, η Etihad Airways και η Emirates με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - έχουν αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.
"Η σημερινή συμφωνία του κράτους του Κατάρ είναι ένα ισχυρό πρώτο βήμα σε μια διαδικασία εμπορικής διαφάνειας και παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιβλαβών εμπορικών παραβιάσεων και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta ο Ed Bastian.
Οι αμερικανικές αεροπορικές πιέζουν τη κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump να κάνει το αποφασιστικό βήμα για τις εταιρείες του Περσικού Κόλπου στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών «Ανοικτών Ουρανών», αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι στόχος της είναι να διατηρήσει το πλαίσιο των πτήσεων.
Ο συνασπισμός των αεροπορικών των ΗΠΑ για τους «Ανοικτούς Ουρανούς», που περιλαμβάνει μικρότερες αεροπορικές εταιρείες που διαμαρτύρονται κατά των προστατευτικών πολιτικών στον κλάδο και έρχεται αντιμέτωπος με τους αερομεταφορείς του Κόλπου στη διαμάχη, δήλωσε επίσης ότι η ανακοίνωση της Τρίτης είναι μία επιτυχία.
"Εκτιμούμε την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης για τη διατήρηση του παγκόσμιου πλαισίου των συμφωνιών των «Ανοικτών Ουρανών»των ΗΠΑ, οι οποίες θα συνεχίσουν την ηγεσία της αμερικανικής αεροπορίας και την οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο συνασπισμός που περιλαμβάνει τις FedEx, Atlas Air, JetBlue Airways και Hawaiian Airlines, σε ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης