Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλημάτων συνέχεια για τη VW – Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα απεργήσουν ζητώντας περισσότερες αυξήσεις

tags :
Προβλημάτων συνέχεια για τη VW – Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα απεργήσουν ζητώντας περισσότερες αυξήσεις
Σε απεργία οι εργαζόμενοι της VW ζητώντας μεγαλύτερες αυξήσεις
Οι εργαζόμενοι στη Volkswagen στη Γερμανία μπορεί να απεργήσουν την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, μετά την απόρριψη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της βελτιωμένης προσφοράς μισθών, προσθέτοντας πίεση στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς αντιμετωπίζει νέο σκάνδαλο σχετικά με τις δοκιμές καυσαερίων ντίζελ.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης πρότεινε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου να αυξήσει τους μισθούς στους περίπου 120.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις στη Δυτική Γερμανία κατά 3,5% και 2% στο πλαίσιο μισθωτής σύμβασης που καλύπτει 30 μήνες.
Αλλά η προσφορά απορρίφθηκε από τον Bernd Osterloh, τον ανώτατο εκπρόσωπο των εργαζομένων της VW και μέλος της ένωσης IG Metall, που ζητά αύξηση των αποδοχών κατά 6% για 12 μήνες, βελτίωση του εταιρικού συνταξιοδοτικού συστήματος και περισσότερη πρόσληψη μαθητευομένων για να αντιμετωπίσει τη μετατόπιση της βιομηχανίας στις νέες τεχνολογίες.
"Θα αγωνιστούμε για μια καλή αύξηση των αμοιβών, μια αξιοπρεπή σύνταξη και κοινωνικά υπεύθυνη μαθητεία", δήλωσε ο Osterloh.
"Η Volkswagen πρέπει να ντρέπεται για το πώς αντιμετωπίζονται εδώ οι εργαζόμενοι με δισεκατομμύρια κέρδη και εκατομμύρια bonus στα στελέχη".
Ο διαπραγματευτής της VW Martin Rosik δήλωσε ότι η προσφορά, η οποία ανέφερε ότι περιλάμβανε σημαντική βελτίωση στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, θα συνέβαλε στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην ικανότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας να επενδύσει.
"Η Volkswagen χρειάζεται μια μισθολογική συμφωνία με μια αίσθηση αναλογίας", δήλωσε ο Rosik μετά από τον τρίτο γύρο συνομιλιών στο Ανόβερο.
Η προηγούμενη προσφορά μισθών της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν για αύξηση 2% σε διάστημα 12 μηνών, συν μία εφάπαξ πληρωμή 200 ευρώ.
Ο Osterloh κάλεσε το προσωπικό να πιέσει για ένα καλό μισθό και ζήτησε από τους εργαζομένους να πάρουν ένα δίκαιο μερίδιο των κερδών της VW, η οποία το 2017 αύξησε τις πωλήσεις στο ρεκόρ των 10,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
"Δεν θα ανεχτούμε μια εταιρεία στην οποία η κοινωνική ευθύνη πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο να μαστίζεται από το ένα σκάνδαλο στο άλλο", ανέφερε ο Osterloh, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις ότι η VW είχε υποστηρίξει δοκιμές σε πιθήκους και ανθρώπους σε καυσαέρια καυσαερίων ντίζελ.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης