Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η BP επενδύει 5 εκατ. δολάρια σε εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Η BP επενδύει 5 εκατ. δολάρια σε εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ
Η BP ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων FreeWire στις ΗΠΑ
Η BP ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων FreeWire στις ΗΠΑ, βοηθώντας στην εξέλιξη της γρήγορης χρέωσης στα σημεία λιανικής στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς η ζήτηση για καθαρότερα οχήματα αναμένεται να αυξηθεί.
Η BP ακολουθεί την Royal Dutch Shell η οποία το 2017 συμφώνησε να αγοράσει την γερμανική NewMotion, ιδιοκτήτρια ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα χρέωσης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την πρώτη συμφωνία της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.
Η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες απειλεί το επιχειρηματικό μοντέλο των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η ζήτηση για ορισμένα οδικά καύσιμα θα μπορούσε να περιορισθεί μέχρι τα τέλη του 2020.
Η BP, η οποία επένδυσε στην FreeWire, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει μονάδες Mobi Charger σε επιλεγμένες περιοχές λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη φέτος.
"Η κινητικότητα αλλάζει και η BP δεσμεύεται να παραμείνει ο μελλοντικός λιανικός πωλητής καυσίμων.
Η χρέωση ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής μας, αλλά η ζήτηση των πελατών και οι διαθέσιμες τεχνολογίες εξελίσσονται ακόμα" σημείωσε ο CEO της BP Tufan Erginbilgic.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης