Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενωτικός ο Trump στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους – Απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα Κίνα, Ρωσία

tags :
Ενωτικός ο Trump στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους – Απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα Κίνα, Ρωσία
Να παραμερίσουμε τις διαφορές μας προέτρεψε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ενωτικός εμφανίστηκε στην πρώτη ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος κάλεσε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να στραφούν στην ενότητα για να προσφέρουν όλοι μαζί αποτελέσματα στον αμερικανικό λαό.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Trump διατήρησε τη σκληρή γραμμή κατά της μετανάστευσης, επέμεινε στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και υποστήριξε πως Ρωσία και Κίνα «απειλούν τα συμφέροντα μας, την οικονομία και τις αξίες μας»
Μάλιστα ο Trump προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει τις πιστώσεις που θεωρεί απαραίτητες για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως για να «εκσυγχρονιστεί και να ανασυνταχτεί το πυρηνικό μας οπλοστάσιο» ώστε να «καταστεί τόσο ισχυρό που θα αποτρέπει οποιαδήποτε επίθεση».
Επιπλέον, πρότεινε να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα επενδύσεων 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για τη συντήρηση των υποδομών και την κατασκευή νέων.
Ο Trump, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, αναφέρθηκε στο ράλι του χρηματιστηρίου, για την αύξηση σε ιστορικά επίπεδα της απασχόλησης ενώ υπογράμμισε πως με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος που προώθησε, θα υπάρξει πολύ υψηλότερη ανάπτυξη της οικονομίας.
«Αυτή είναι η νέα μας αμερικανική στιγμή.
Δεν ήταν ποτέ καλύτερη στιγμή για να αρχίσουμε να ζούμε το αμερικανικό όνειρο» είπε ο Trump, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιη» την πρότασή του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης και κατήγγειλε τα «ορθάνοιχτα σύνορα» που έχουν «στοιχίσει πολλές ζωές».
«Για δεκαετίες, τα ορθάνοιχτα σύνορα επέτρεψαν στα ναρκωτικά και στις συμμορίες να σαρώσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητές μας.
Επέτρεψαν σε εκατομμύρια χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους να μπουν στον ανταγωνισμό για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς με τους φτωχότερους Αμερικανούς.
Και το πιο τραγικό, στοίχισαν την απώλεια της ζωής αθώων» είπε ο Trump.
Αναφερόμενος στο θέμα της Β. Κορέας ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε εναντίον του «εφησυχασμού» και των «παραχωρήσεων» έναντι της Βόρειας Κορέας, διαμηνύοντας ότι δεν θα «επαναλάβει τα λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων που μας οδήγησαν σε αυτή την πολύ επικίνδυνη κατάσταση».
«Η επικίνδυνη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας για να αποκτήσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπεί σε μια απειλή για την επικράτειά μας. Διεξάγουμε μια εκστρατεία (άσκησης της) μέγιστης πίεσης για να αποφύγουμε το να συμβεί αυτό» τόνισε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης