Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση Τσίπρα εξελίσσεται στο καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

tags :
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση Τσίπρα εξελίσσεται στο καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια
Το επιβεβαίωσε η συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ αναφέρει το ΚΚΕ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι εξελίσσεται στο καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων εξαπέλυσε το ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει ότι αυτό επιβεβαίωσε με τη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο πρέσβης των ΗΠΑ, G. Pyatt.
«Η συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ επικίνδυνες - για τον ελληνικό λαό - δεσμεύσεις, οι οποίες αποκαλύπτονται σιγά σιγά και εξελίσσεται στο καλύτερο «βαποράκι» των σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα «γεωπολιτικός μεντεσές» ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ευρύτερη περιοχή, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά» επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, επισπεύδονται και οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Για αυτόν τον λόγο επεκτείνονται κι αναβαθμίζονται οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, με τη Σούδα να είναι «περισσότερο δραστήρια απ' όσο έχει υπάρξει εδώ και πολύ καιρό», ως ορμητήριο της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζεται, ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ως οικονομικό-πολιτικό-στρατιωτικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο και του σφοδρού ανταγωνισμού, που εξελίσσεται με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Την ίδια στιγμή, ο πρέσβης των ΗΠΑ "νίπτει τας χείρας του" για τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης