Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέα υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch, από «CC» σε «C»

tags :
Νέα υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch, από «CC» σε «C»
Η Fitch υποβαθμίζει εκ νέου τη Noble Group
Σε «C» -από «CC»- υποβάθμισε σήμερα (31 Ιανουαρίου 2018) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Noble Group, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, χωρίς να ορίζει προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος είχε υποβαθμίσει -σε «CC», από «CCC»- στις 17 Νοεμβρίου 2017, τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ταλανιζόμενης εταιρείας, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook).
Χθες, η Noble ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει μία κατ' αρχήν συμφωνία για οικονομική αναδιάρθρωση.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, το ανώτερο χρέος της Noble θα μειωθεί στα 1,7 δισεκ. δολάρια, από 3,4 δισεκ. δολάρια, ενώ οι κάτοχοι ανώτεροι (senior) χρέους θα λάβουν: ποσοστό 70% στην αναδιαρθρωμένη εταιρεία, (2) 90% ή 180 εκατ. δολάρια σε προνομιούχες μετοχές στην αναδιαρθρωμένη εταιρεία και (3) διανομή μερίσματος από τα πλεονάζοντα μετρητά που θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης για τα λειτουργικά έξοδα.
Η συμφωνία υπόκειται σε τελική έγκριση των μετόχων.
Στον απόηχο της γνωστοποίησης των παραπάνω, η Standard & Poor’s υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, από «CCC-» σε «CC», για τη Noble Group, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές.
Ένας έτερος αμερικανικός οίκος, η Moody’s, υποβάθμισε την αντίστοιχη αξιολόγηση σε «Ca», από «Caa3», διατηρώντας, επίσης, το αρνητικό outlook.
Η ρευστότητα της Noble στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, ανήλθε σε μόλις 262 εκατ. δολάρια, με την εταιρεία να βρίσκεται αντιμέτωπη με πληρωμές ομολόγων 400 εκατ. δολαρίων έως 1,5 δισεκ. δολαρίων μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Η -εισηγμένη στη Σιγκαπούρη- άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία trading commodities παρουσίασε ζημίες ύψους 1,17 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι οποίες προστέθηκαν στις ήδη υπέρογκες ζημίες 1,75 δισεκ. ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Noble, η οποία βυθίστηκε σε κρίση το 2015 όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε τους λογαριασμούς της και έπειτα οι τιμές βασικών προϊόντων εμπορευμάτων κατέρρευσαν, γνωστοποίησε ότι θα λάβει περίπου 580 εκατ. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης