Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil - JetOil, μέσω της εξαγοράς της από την Cetracore Energy

tags :
Επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil - JetOil, μέσω της εξαγοράς της από την Cetracore Energy
Επικυρώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil - JetOil, μέσω της εξαγοράς της από την Cetracore Energy
Επικυρώθηκε, σήμερα (31/1), από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το σχέδιο εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, S.A., μέσω της εξαγοράς της από την Αυστριακή εταιρεία Cetracore Energy, GmbH.  
Συγκεκριμένα η συμφωνία διάσωσης προβλέπει την είσοδο της Cetracore Εnergy, GmbH ως στρατηγικός επενδυτής, καταβάλλοντας περισσότερα από 105 εκ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A.. Παράλληλα,  ο επενδυτής έχει καταβάλει ήδη πάνω από 1.4 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Mamidoil-Jetoil S.A., συμπεριλαμβανομένης και την μισθοδοσίας των εργαζομένων, έως τώρα, ενώ διατηρούνται και σώζονται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας των περισσότερων από 150 εργαζομένων της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι ο επενδυτής έχει εξασφαλίσει την έγκριση του 66% των πιστωτών όταν το άρθρο 106Β απαιτεί τη συναίνεση του 50%+1.
Όπως δηλώνει ο κ. Petr Reshchikov CEO της Cetracore Εnergy, GmbH: «Η επένδυση στη Mamdoil-Jetoil S.A. αποτελεί για εμάς σημαντικό στρατηγικό βήμα, μέρος της επιχειρηματικής μας επέκτασης στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε η τεχνογνωσία και η πείρα των ανθρώπων μας αντανακλάται στην επιτυχή διαχείριση πάνω από 9 εκατομμυρίων τόνων πετρελαιοειδών ετήσιος στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Δημιουργούμε έτσι προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τον κλάδο συνολικά, όσο και για την εθνική οικονομία της χώρας και φυσικά την απασχόληση».
O στρατηγικός σύμβουλος εμπορίου και ανάπτυξης της Cetracore Energy, GmbH, κ. Sol Bukingolts τονίζει πως: «Η επένδυση αναμένεται να επαναφέρει αλλά και να ενισχύσει το εμπορικό αποτύπωμα της Mamidoil-Jetoil S.A., ενός από τους πιο σταθερούς προμηθευτές της εγχώριας αγοράς.
Για την Cetracore Energy GmbH η επένδυση στην Mamidoil-Jetoil συνιστά ένα κομβικό στρατηγικό βήμα αναγνωρίζοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η έντονη τοπική παρουσία της Mamidoil-Jetoil S.A., η μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού.
Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς που υλοποιεί η Cetracore Εnergy GmbH, την υψηλή ποιότητα και συνέπεια στην επάρκεια των αποθεμάτων αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δυναμική για την Μamidoil-Jetoil καθιστώντας την ξανά εκ των πρωταγωνιστών του κλάδου».
Η Cetracore Energy, GmbH στοχεύει να προσδώσει μια νέα προοπτική συνεργαζόμενη στενά με τις τοπικές εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα, εισάγοντας μια νέα δυναμική και δημιουργώντας συνέργειες και ανάπτυξη στην αγορά.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης