Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Συμφωνία για τους κλιματικούς στόχους καθώς οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εξελίσσονται

tags :
Γερμανία: Συμφωνία για τους κλιματικούς στόχους καθώς οι συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης εξελίσσονται
Συμφωνία στα κόμματα της Γερμανίας για τους κλιματικούς στόχους 
Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Angela Merkel συμφώνησαν με τους μελλοντικούς εταίρους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, σχετικά με τους κλιματικούς στόχους για το 2030, ένα σημάδι σταθερής προόδου στις συνομιλίες για συνασπισμό που οι δύο πλευρές σκοπεύουν να ολοκληρώσουν εντός μίας εβδομάδας.
Η Merkel, αποδυναμωμένη μετά την απώλεια των ψήφων της ακροδεξιάς στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για μια τέταρτη θητεία στην επανάληψη του «μεγάλου συνασπισμού» με το SPD, για τερματισμό των τεσσάρων μηνών πολιτικής αβεβαιότητας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητούνται είναι και αυτό της πολιτικής για το κλίμα.
Αντικατοπτρίζοντας μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στις διερευνητικές συνομιλίες νωρίτερα αυτό το μήνα, τα κόμματα παραιτήθηκαν αποφασιστικά από τον στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% μέχρι το 2020 από τα επίπεδα του 1990.
Αν και «αναγνωρίζουν» αυτόν τον στόχο πρέπει να δεσμευθούν νομικά για να μειωθούν οι εκπομπές κατά 55% μέσω της εξοικονόμησης στις μεταφορές, τη γεωργία, την ενέργεια και τα κτίρια, με φορολογικά κίνητρα ή επιδοτήσεις.
Μια απροσδόκητη παρέμβαση στην πολιτική για το κλίμα προήλθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο πράσινος ακτιβιστής και ο πρώην Δημοκρατικός υποψήφιος για προεδρία των ΗΠΑ Al Gore κάλεσαν τους συντηρητικούς και τους Σοσιαλδημοκράτες να συμφωνήσουν στη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα μέχρι το 2030.
"Αυτή είναι η στιγμή σας να ηγηθείτε και να βοηθήσετε στην επίλυση της κλιματικής κρίσης", είπε ο Gore.
Είναι πιθανό να απογοητευθεί, καθώς τα κόμματα δεσμεύθηκαν μόνο να καταρτίσουν σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ηλεκτρισμού από άνθρακα και να ορίσουν μια ημερομηνία για το τέλος της, χωρίς να αναφέρεται πότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης