Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reds: Φρένο στο project για το Κτήμα Καμπά βάζει το Υπ. Πολιτισμού - Νέα σχέδια υποβάλλει η εταιρεία

tags :
Reds: Φρένο στο project για το Κτήμα Καμπά βάζει το Υπ. Πολιτισμού - Νέα σχέδια υποβάλλει η εταιρεία
Το Cambas Project υπολογίζεται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ
Φρένο στο υπάρχων project του Κτήματος Καμπά, της Reds βάζει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής.
Με πρόσφατη απόφαση της η Yπηρεσία κρίνει διατηρητέα όλα τα κτίρια που υπάρχουν εντός της έκτασης.
Με την εν λόγω απόφαση μπάινει φρένο στα μέχρι τώρα σχέδια της εταιρείας Reds για την ανάπτυξη εμπορική - επιχειρηματικού πάρκου, η οποία ωστόσο θα επανέλθει με νέα για την ανάπτυξη της έκτασης, σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανέμενε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα οριστικοποιούσε του όρους δόμησης για την επένδυση της ανάπτυξης εμπορικού και επιχειρηματικού πάρκου στην έκταση των πρώην Κτημάτων Καμπά, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ.
Η νέα αυτή εξέλιξη μεταθέτει για αργότερα την διαδικασία έναρξης των εργασιών αξιοποίησης της έκτασης.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Reds αορούσε την ανάπτυξη έκτασης 315 στρεμμάτων, όπου θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου και κτιρίων γραφείων, όπως επίσης και χώροι κινηματογράφων, καφέ και εστιατόρια, με τη συνολική δομήσιμη επιφάνεια να εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 80.000 τ.μ.
Επιπλέον 53.115 τ.μ. θα αφορούν ανοικτούς χώρους πρασίνου, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου υπολογίζονται σε 157.000 τ.μ.
Το Cambas Project υπολογίζεται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ και οι νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανέλθουν σε 1.600.
Για την ιστορία,  το Κτήμα Καμπά βρίσκεται σε μια έκταση 350 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή της Παλλήνης, στην συμβολή των αξόνων της Αττικής οδού και της περιφερειακής Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει το εργοστάσιο Καμπά, ένα από τα πρώτα εργοστάσια οινοποιίας στη χώρα μας, κατασκευής 1903, στο οποίο παραγόταν το ομώνυμο φημισμένο κρασί των Μεσογείων.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης