Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΒΡ: Αναμένει διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου και ΦΑ στη Β. Θάλασσα, έως το 2020

ΒΡ: Αναμένει διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου και ΦΑ στη Β. Θάλασσα, έως το 2020

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας έως το 2020

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας έως το 2020, μετά την ανακάλυψη δύο κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τα ευρήματα έγιναν το καλοκαίρι του 2017 σε πηγάδια που κοντά στα νησιά Σέτλαντ και στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα.
Το ένα ανήκει εξ ολοκλήρου στην BP ενώ το άλλο είναι κοινή επιχείρηση με την Chevron και τη Shell.
Ο περιφερειακός πρόεδρος της BP Βόρειας Θάλασσας Mark Thomas δήλωσε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ότι τα δεδομένα και των δύο νέων πηγαδιών βρίσκονται υπό αξιολόγηση και τουλάχιστον ένα από τα δύο θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδεθεί με υπάρχουσες υποδομές.
Πρόσθεσε ότι η ευρύτερη περιοχή από τις ακτές της Σκωτίας φαινόταν "ανανεωμένη και αναζωογονημένη" για την εξόρυξη ενέργειας.
"Αναμένουμε να διπλασιάσουμε την παραγωγή σε 200.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2020 και να συνεχίσουμε να παράγουμε πέρα από το 2050", πρόσθεσε.
Μετά από μια διετή κάμψη στην αγορά πετρελαίου, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Θάλασσας εμφανίζουν σημάδια αναζωπύρωσης μετά την πρόσφατη άνοδο της τιμής του αργού πάνω από 70 δολάρια το βαρέλι.
Τον Ιανουάριο, η Shell ανακοίνωσε την κατασκευή της πρώτης νέας εγκατάστασης της Βόρειας Θάλασσας σε τρεις δεκαετίες και ορισμένες εταιρείες ανέλαβαν τα πεδία παραγωγής που εκκενώθηκαν από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου.
Σύμφωνα με την εταιρεία Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο του Ηνωμένου Βασιλείου, η συνολική παραγωγή αυξήθηκε σε ετήσια βάση από το 2013, ενώ το κόστος ανά βαρέλι έχει μειωθεί καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν περισσότερη αποτελεσματικότητα.
Στην έκθεση του Δεκεμβρίου 2017, ο όμιλος πρόσθεσε ότι έως το 2018 θα εγκριθούν νέα έργα κεφαλαίου ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο σε πέντε χρόνια.
Μετά την ανακοίνωση της BP, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στη Σκωτία δήλωσε ότι ήταν «διεστραμμένο» να διπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας της Βόρειας Θάλασσας ενόψει της κλιματικής αλλαγής.
Η οργάνωση πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή πρέπει να μεταφερθούν προς την υποστήριξη καθαρότερων μορφών παραγωγής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης