Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διατηρεί την προτίμησή της σε Alpha Bank και Εθνική η Wood, μετά την έναρξη των stress tests

Διατηρεί την προτίμησή της σε Alpha Bank και Εθνική η Wood, μετά την έναρξη των stress tests
Η πτώση των τιμών των ακινήτων στο δυσμενές σενάριο φαίνεται αρκετά απότομη
Τα stress test των ελληνικών τραπεζών, τα οποία ξεκίνησαν επισήμως χτες, 31 Ιανουαρίου 2018, μπορεί τελικά να αναδείξουν κάποιες αδυναμίες των ελληνικών τραπεζών.
Γι' αυτό το λόγο η Wood παραμένει στην προτίμηση των Alpha Bank και Εθνικής.
Ειδικότερα, χθες (31 Ιανουαρίου), η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) δημοσίευσε τις βασικές μακροοικονομικές παραδοχές που θα χρησιμοποιηθούν στη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις ελληνικές τράπεζες κατά τους επόμενους τρεις μήνες (αναμένουμε τα αποτελέσματα στις αρχές Μαΐου).
Κατά την άποψη της Wood, οι υποθέσεις του ΑΕΠ και της ανεργίας στο δυσμενές σενάριο είναι ήπιες σε σχέση με την άσκηση του 2015.
Ωστόσο, από την αρνητική πλευρά, η πτώση των τιμών των ακινήτων στο δυσμενές σενάριο φαίνεται αρκετά απότομη, ακόμη και σε σύγκριση με την άσκηση του 2015 (με τις τιμές των εμπορικών ακινήτων να υποχωρούν ακόμη περισσότερο από το stress test του 2015).
Η Wood εκτιμά ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να καταφέρουν να επιβιώσουν από την άσκηση χωρίς την ανάγκη επιπλέον κεφαλαίων.
Ωστόσο, η δοκιμή μπορεί να μην είναι μια "βόλτα στο πάρκο", επομένως συνεχίζει να προτιμά τις τράπεζες με ισχυρότερες κεφαλαιακές θέσεις (Alpha Bank και Εθνική).
Η καλύτερη επιλογή της είναι η Alpha Bank (buy, PT 2,5 ευρώ / μετοχή) λόγω της καλύτερης κατηγορίας του CET1 (17,7% το Σεπτέμβριο του 2017, με περαιτέρω άνοδο από τα ελληνικά ομόλογα), της χαμηλής αποτίμησης και τις καλές προοπτικές, το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης