Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

KKR: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης στην αμερικανική οικονομία σε ορίζοντα 24 μηνών

KKR: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης στην αμερικανική οικονομία σε ορίζοντα 24 μηνών
Σε ορίζοντα 12 μηνών η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ είναι περιορισμένη, ωστόσο σε διάστημα 24 μηνών το ρίσκο αυξάνεται δραματικά
Για 100% πιθανότητα ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ σε ορίζοντα 24 μηνών κάνει λόγο το αμερικανικό επενδυτικό fund ΚΚR.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, είναι γνωστό ότι το βασικό σενάριο του KKR έκανε λόγο για μέτρια οικονομική επιβράδυνση το 2019.
Ωστόσο, η επίδραση των φορολογικών περικοπών το 2018, επαναφέρει το ενδεχόμενο μιας βραχυπρόθεσμης ύφεσης για την αμερικανική οικονομία.
Σε ορίζοντα 12 μηνών η πιθανότητα ύφεσης είναι περιορισμένη, ωστόσο σε διάστημα 24 μηνών το ρίσκο αυξάνεται δραματικά.
Η αυξημένη πιθανότητα ύφεσης συνδέεται με το αμερικανικό δολάριο, τις αποδόσεις των ομολόγων, το αυξημένο εργατικό κόστος, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις κατασκευές.





Η εκτίμηση για ύφεση δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει, καθώς η αμερικανική οικονομία διανύει την τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο ανάπτυξης στην ιστορία της.



Όσον αφορά τη Wall Street, το KKR προειδοποιεί ότι οι τρέχουσες τιμές πολλών assets διαπραγματεύονται σε επίπεδα που δεν μπορούν να στηρίξουν οι οικονομικές συνθήκες.
Για παράδειγμα ο δείκτης S&P στη Wall Street καταγράφει κέρδη εδώ και εννέα χρόνια, παρά το γεγονός ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ ήταν ανεπαρκής.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης