Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τον νόμο που περιορίζει την οικογενειακή επανένωση προσφύγων

Γερμανία: Η Βουλή ενέκρινε τον νόμο που περιορίζει την οικογενειακή επανένωση προσφύγων
Ο νόμος για την οικογενειακή επανένωση ήταν μεταξύ των όρων για τον Μεγάλο Συνασπισμό
Τον νόμο που περιορίζει την οικογενειακή επανένωση των προσφύγων και αποτέλεσε όρο προκειμένου να σχηματιστεί ο Μεγάλος Συνασπισμός ενέκριναν σήμερα (1/2/2018) οι Γερμανοί βουλευτές.
Το κείμενο, που εγκρίθηκε με 376 ψήφους υπέρ έναντι 298, παρατείνει έως την 31η Ιουλίου το ισχύον από τις αρχές του 2016 μορατόριο στην οικογενειακή επανένωση για τους πρόσφυγες που λαμβάνουν τη λεγόμενη «επικουρική προστασία», μια κατηγορία που περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα με προσωρινό καθεστώς προστασίας, κυρίως Σύρους που διέφυγαν από τον πόλεμο.
Από την 1η Αυγούστου 1.000 άνθρωποι θα επιτρέπεται κάθε μήνα να μεταναστεύουν στη Γερμανία στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης, αριθμός που δεν περιλαμβάνει τις «επείγουσες περιπτώσεις».
Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Angela Merkel ζητούσαν αρχικά το συνολικό πάγωμα της οικογενειακής επανένωσης, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες επιθυμούσαν μεγαλύτερη γενναιοδωρία εκ μέρους του γερμανικού κράτους.
«Έπειτα από μια δύσκολη συζήτηση, μας χρειάζονται αποτελέσματα γιατί εδώ πρόκειται για ανθρώπινα όντα. Και το αποτέλεσμά μας, ο συμβιβασμός μας είναι ταυτόχρονα γεμάτος ανθρωπιά, ευθύνη, γενναιοδωρία και ρεαλισμό», υπογράμμισε ενώπιον των βουλευτών της Bundestag ο υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière.
Όμως ο συμβιβασμός αίρει κυρίως ένα σημαντικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού υπό την Merkel, τέσσερις μήνες και πλέον μετά τις βουλευτικές εκλογές όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.
Από την πλευρά του, το ακροδεξιό κόμμα AfD, το οποίο εισήλθε για πρώτη φορά στη Βουλή στις εκλογές τις 24ης Σεπτεμβρίου, κατήγγειλε το κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα (1/2/2018).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης