Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε πεδίο δοκιμών των τουρκικών οπλικών συστημάτων το Afrin (video)

Σε πεδίο δοκιμών των τουρκικών οπλικών συστημάτων το Afrin (video)
Πεδίο δόξης λαμπρό για τη διαφήμισή τους
Τα αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου T-155 Firtina των 155χλστ/52, πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών T-122 Sakaraya των 122 χλστ, τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15 (ACV-AIFV, ACV-AAPC), θωρακισμένα οχήματα 4×4 τύπου Cobra I, οχήματα MRAP τύπου Kirpi, χρησιμοποιούνται και καταλλήλως διαφημίζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ που ακολουθούν τις τουρκικές δυνάμεις μέσα στο συριακό έδαφος.
Όπως ισχυρίζεται η τουρκική κυβέρνηση το 75% των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις στο Καντόνι του Αφρίν είναι τουρκικής κατασκευής. Αυτό όμως το οπλικό σύστημα που οι Τούρκοι με ανυπομονησία επιθυμούσαν να δοκιμάσουν στην Συρία δεν είναι άλλο από το επιθετικό ελικόπτερο T129A EDH το οποίο έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην Συρία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία και τους Κούρδους του Afrin τουλάχιστον δύο ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κατά στόχων στην συνοριακή περιοχή Hajji Iskandar στα νοτιοδυτικά του Καντονιού του Afrin.
Τα ελικόπτερα χρησιμοποίησαν το τρίκανο πυροβόλο Μ197 των 20 χλστ/102 με αναχορηγία 500 φυσιγγίων, ρουκέτες των 70 χλστ (2.75 in) και κατευθυνόμενες με δέσμη laser ρουκέτες τουρκικής κατασκευής τύπου CİRİT των 70 χλστ με εμβέλεια 1,5-8 χλμ. Η συγκεκριμένη έκδοση των ελικοπτέρων δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Mizrak-U και AGM-114 Hellfire II.
Τα ελικόπτερα κινηματογραφήθηκαν από το τηλεοπτικό συνεργείο του πρακτορείου Anadolou τις πρωινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου και από Κούρδους μαχητές στις 26 ή 27 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της ημέρας στην περιοχή Hajji Iskandar όπου και αποπειράθηκαν να τα καταρρίψουν με πυρά ελαφρών όπλων την ώρα που τα δύο τουρκικά ελικόπτερα εφορμούσαν κατά των στόχων του σε χαμηλό ύψος χρησιμοποιώντας το τρίκανο πυροβόλο τους.
Όπως φαίνεται στο video τα τουρκικά ελικόπτερα ίπτανται πολύ χαμηλά ακολουθώντας το παράδειγμα των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24P/35M που το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα χρησιμοποιεί στην Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης