Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Σημαντική μείωση του αριθμού αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ - Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο

Αβραμόπουλος: Σημαντική μείωση του αριθμού αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ - Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο
«Η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2017 αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην ΕΕ» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Σημαντική μείωση του αριθμού αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν στην ΕΕ το 2017 καταδεικνύουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα (1/2/2018) από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).
Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία, το 2017, ανήλθε σε 706.913, δηλαδή κατά 43% μειωμένος σε σχέση με το 2016.
Οι αιτήσεις ασύλου παρουσιάζουν μείωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τον πρωτοφανή αριθμό αφίξεων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2017 αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην ΕΕ.
Οι συλλογικές προσπάθειες της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων μας, τα τελευταία έτη, αποφέρουν αποτελέσματα.
Η ΕΕ θα συνεχίσει να αποτελεί την ήπειρο της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος – για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται καλύτερη, από κοινού, διαχείριση.
Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης