Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αναβάθμιση προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 - Στο 4,1% από 3,9%

UBS: Αναβάθμιση προβλέψεων για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 - Στο 4,1% από 3,9%
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για την παγκόσμια ανάπτυξη, προχώρησαν οι αναλυτές της UBS
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για την παγκόσμια ανάπτυξη, προχώρησαν οι αναλυτές της UBS, τονίζοντας πως οι ελπίδες για μια ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη έχουν ενθαρρύνει το ράλι και τα ρεκόρ στις αγορές.
Από τη Wall Street στο Χονγκ Κονγκ και από την Ευρώπη στην Αυστραλία, οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν «αγγίξει» ιστορικά ή τουλάχιστον πολυετή υψηλά, αναφέρει η UBS.
Εν τω μεταξύ, νομίσματα από όλο τον κόσμο έχουν ενισχυθεί έναντι του δολαρίου, καθώς οι κεντρικές τράπεζες εκτός των ΗΠΑ κάνουν κινήσεις για να συμβαδίσουν με τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed).
Σύμφωνα με την ανάλυση της UBS, οι προσδοκίες για μια συγχρονισμένη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν, εν πάση περιπτώσει, να υποτιμηθούν.
«Αναθεωρούμε ανοδικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη σε 15 χώρες (…) που αντιπροσωπεύουν το 54% του παγκόσμιου ΑΕΠ», αναφέρει ο Arend Kapteyn, επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας.
Η συνολική πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη αυξήθηκε από 3,9% σε 4,1% για το 2018.
«Η μεγαλύτερη μεταβολή στις προβλέψεις μας είναι αναμφισβήτητα στην Ευρωζώνη - κατά 60 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,5%, όπου βρισκόμαστε τώρα περίπου 30 μ.β. πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις», ανέφερε ο Kapteyn.
«Στις ΗΠΑ, μια αύξηση 23 μ.β. μας μετακινεί από κάτω από τον μέσο όρο σε οριακά υψηλότερα», πρόσθεσε.
Παράλληλα, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη αύξηση για το Ηνωμένο Βασίλειο - από μια αύξηση 1,1% σε 1,4% για το 2018 - μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη του δ’ τριμήνου 2017.
Οι αναλυτές της UBS υποστηρίζουν επίσης ότι η πιο αισιόδοξη εικόνα θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάιο, δηλαδή νωρίτερα από ό,τι πιστεύεται.
Η UBS αύξησε επίσης την πρόβλεψη για την στερλίνα στο τέλος του 2018, στο 1,37 δολ. από 1,32 δολ., ενώ αύξησε την πρόβλεψη και για το ευρώ, από 1,25 δολ. στο 1,30 δολ.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης