Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν τα εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στο νέο ΚΟΤ της ΔΕΗ

tags :
Υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν τα εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στο νέο ΚΟΤ της ΔΕΗ
Το όριο εισοδήματος έχει αυξηθεί κατά 8.000 ευρώ σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 67% και κατά 15.000 ευρώ στα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης
Σε παράλειψη οφειλόταν τελικά η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα άτομα με αναπηρία και όσους χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, στην ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και όσους δικαιούνται να ενταχθούν σ’ αυτό.
Μία παράλειψη που πάντως άφηνε την εντύπωση πως δεν υπάρχει κάποια ειδική πρόνοια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο νέο ΚΟΤ, όπως ανέφερε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος, ζητώντας άμεσα να μη τεθεί εκτός ΚΟΤ κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.
Η απουσία πάντως των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ενημερωτικό δελτίο του ΥΠΕΝ δεν σημαίνει πως μένουν εκτός από το νέο χαμηλό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος που έχει θέσει σε ισχύ το υπουργείο.
Αντίθετα, τα εισοδηματικά κριτήρια είναι ακόμη πιο διευρυμένα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.
Ειδικότερα, για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, το όριο εισοδήματος για την υπαγωγή στο νέο ΚΟΤ έχει αυξηθεί κατά 8.000 ευρώ, ενώ στα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης κατά 15.000 ευρώ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης