Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απειλητική επιστολή στον Κοτζιά για το Σκοπιανό - Στοχοποίηση καταγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών

Απειλητική επιστολή στον Κοτζιά για το Σκοπιανό - Στοχοποίηση καταγγέλλει ο υπ. Εξωτερικών
Επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν για να με στοχοποιήσουν είπε ο κ.Κοτζιάς
Να καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά την απειλητική επιστολή που έλαβε εις βάρος του ίδιου και της οικογένειας του καλεί τη ΝΔ και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ενώ καταγγέλλει στοχοποίηση.
Όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κ.Κοτζιάς έλαβε χθες απειλητική επιστολή από αγνώστους, στην οποία αναφερόταν πως «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».
«Επί χρόνια συγκεκριμένα συμφέροντα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν.
Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς.
Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου.
Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Κοτζιάς.

Τόσκας: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αποστολέων

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος και αποκάλυψε την απειλητική επιστολή, ήδη οι Αρχές επεξεργάζονται τα στοιχεία και έχουν κινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Ο κ.Τόσκας διευκρίνισε ότι υπάρχει μόνο επιστολή και όχι σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα».
Ο κ.Τόσκας υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.
 «Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο κ. Τόσκας, ενώ αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου - στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε, μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις» και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου- σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες».
«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες» είπε ο κ.Τόσκας.

Μαξίμου: Η ΝΔ εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές

Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή την έως σήμερα στάση της απέναντι στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής εξαπολύει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
«Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές.
Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Φωτίου για απειλητική επιστολή στον Κοτζιά: Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε

Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε στο να συζητήσουμε σοβαρά και να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα υποστήριξε η αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στην απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Κανείς σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να εκβιαστεί, να τρομοκρατηθεί από τέτοιου είδους δηλώσεις, κινήσεις κ.λπ.
Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε στο να συζητήσουμε σοβαρά και να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα.
Το Μακεδονικό είναι μεγάλο εθνικό θέμα.
Θα συζητηθεί ήρεμα και θα πάρει όσο χρόνο απαιτεί» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Φωτίου.
«Κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τέτοιου είδους απειλές.
Πιστεύω πως αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι» υποστήριξε η κα.Φωτίου.

Καταδικάζει απερίφραστα η ΝΔ

Την θέση ότι καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται διατυπώνει σε ανακοίνωση της η ΝΔ αναφερόμενη στην απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται.
Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.
Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ.
Σημειώνεται πως ο κ.Κοτζιάς είχε ζητήσει από τη ΝΔ και από την Ιερά Σύνοδο να καταδικάζουν χωρίς μεν και αλλά τις εις βάρος του απειλές ενώ και το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού είχε αναφέρει πως η ΝΔ εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές.
«Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές.
Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» υποστήριζε σε ανακοίνωση του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Γκιουλέκας για απειλητική επιστολή σε Κοτζιά: Η Δημοκρατία δεν απειλείται με σφαίρες – Καταδικάζουμε απερίφραστα

Την θέση ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται με σφαίρες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος αναφερόμενος στην απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, υποστήριξε ότι η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες.
«Όλες αυτές οι πράξεις είναι πράξεις απαράδεκτες.
Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και στέλνουμε κι ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται ούτε με σφαίρες ούτε με τέτοιου είδους ενέργειες.
Λυπάμαι γιατί τώρα έχουμε αυτό προς τον υπουργό Εξωτερικών, χθες-προχθές άκουσα στελέχη του Ρουβίκωνα να λένε θα κατέβουμε με μαχαίρια στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Καλό είναι να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν μπορεί κανένας με τέτοιου είδους τρόπους να επιβάλει τις δικές του απόψεις» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γκιουλέκας.
Ερωτηθείς για το βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου, στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις», ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι «δεν τελειώνει κανείς με κανέναν».
«Στην Ελλάδα όσοι ονειρεύονται ότι μπορεί να τελειώσουν θα σας έλεγα ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Λυπάμαι όμως που είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ - και δεν το χρησιμοποιώ για να κάνω για φθηνή αντιπολίτευση - ότι αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις προηγούμενες εκλογές.
Γιατί εγώ θυμάμαι τον κ. Τσίπρα που είχε πει στις προηγούμενες εκλογές πως ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν.
Τέτοιου είδους εκφράσεις δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα και ειδικά σε μια ώρα που η πατρίδα μας περνάει από δυσκολίες, τέτοιου είδους εκφράσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται, είναι καταδικαστέες» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης