Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ισραήλ σκέφτεται να “παγώσει” το F-35 και να επενδύσει σε νέα F-15!

tags :
Το Ισραήλ σκέφτεται να “παγώσει” το F-35 και να επενδύσει σε νέα F-15!
Προβληματισμός που έχει εύλογη βάση.
Στην Ελλάδα η -εντελώς άτοπη- συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα και F-15, γίνεται συχνά τα τελευταία τρία χρόνια. Μία από τις αιτίες είναι ότι την λύση μεταχειρισμένων F-15, την βλέπει θετικά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.
Υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν κι άλλοι που διαφωνούν. Το νέο στοιχείο που προστίθεται σ΄ αυτή τη συζήτηση είναι ο προβληματισμός των Ισραηλινών! Ο οποίος δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.
Σε δύο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ κάνει λόγο για το δίλημμα που αντιμετωπίζει η ηγεσία της αεροπορίας της χώρας.
Οι ισραηλινοί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν πρέπει να επισπεύσουν την παραλαβή περισσότερων αεροσκαφών F-35 ή αν πρέπει να ζητήσουν την παραλαβή σημαντικού αριθμού εξελιγμένων αεροσκαφών F-15.
Οι υποστηρικτές της δεύτερης λύσης επισημαίνουν τη μεγάλη ακτίνα δράσης αυτών των αεροσκαφών και το τεράστιο οπλικό φορτίο που μπορούν να φέρουν. Θα προσθέσουμε και το κόστος υποστήριξης του F-35  ίσως να έχει παίξει το ρόλο του για το δίλημμα των Ισραηλινών.
Προφανώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, με σημαντικότερη ότι τα οικονομικά του Ισραήλ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα δικά μας και συνεπώς μπορεί να συζητά για τα πιο εξελιγμένα F-15, ενώ εμείς μόνο για μεταχειρισμένα μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Ωστόσο για την ακτίνα δράσης και τα όπλα του F-15 ουδείς μπορεί να πει κάτι αρνητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης