Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Apache ΑΗ-64DHA: Συμφωνία με την Boeing για την υποστήριξή τους

Apache ΑΗ-64DHA: Συμφωνία με την Boeing για την υποστήριξή τους
Κλείνει ένας κύκλος άνω των 8 ετών σε ένα ζήτημα που ταλάνιζε την Αεροπορία Στρατού.
Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών, συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία, για τη συνέχιση υποστήριξης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache ΑΗ-64DHA, υπογράφοντας την Τροποποίηση Νο 5 της Σύμβασης 035Α/03 για την Προμήθεια των Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.
Με την υπογραφή της τροποποίησης, διασφαλίζεται ένα υπόλοιπο της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ από την αρχική σύμβαση. Αυτό το ποσό, αντιστοιχεί στη διάθεση "ανταλλακτικών και βιβλιογραφίας" για την υποστήριξη των 12 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA. Με αυτήν την εξέλιξη κλείνει ένας κύκλος άνω των 8 ετών σε ένα ζήτημα που ταλάνιζε την Αεροπορία Στρατού.
Στην ολιγόλογη ανακοίνωση της η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών αναφέρει: "Στις 31 Ιανουαρίου 2018 υπεγράφη στη ΓΔΑΕΕ η Τροποποίηση Νο 5 της Σύμβασης 035Α/03 για την Προμήθεια Επιθετικών Ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA. Την τροποποίηση υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης και η κα. Trudi Danley, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας The Boeing Company."
Η αρχική σύμβαση προέβλεπε ότι με τη λήξη της καταρχήν τεχνικής υποστήριξης κατά τα πρώτα δύο έτη από την παραλαβή των επιθετικών ελικοπτέρων, θα έπετο μια σύμβαση για την εν συνεχεία υποστήριξή τους (Follow On Support). Έτσι διασφαλίζεται η παραμονή των "Γλαύκων",  όπως είναι η κωδική ονομασία τους, κάτω από την "ομπρέλα" της κατασκευάστριας εταιρείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σκέλος της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης