Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Αναβάθμιση της Frigoglass σε «Β-» από «SD», μετά την αναδιάρθρωση - Αρνητικό outlook

Standard and Poor's: Αναβάθμιση της Frigoglass σε «Β-» από «SD», μετά την αναδιάρθρωση - Αρνητικό outlook
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Frigoglass, σε «Β- » από «SD» (επιλεκτική χρεοκοπία), προέβη η Standard and Poor's
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Frigoglass, σε «Β- » από «SD» (επιλεκτική χρεοκοπία), προέβη σήμερα (02/02/2018) η Standard and Poor's, με την προοπτική να είναι αρνητική.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Standard and Poor's, η αναβάθμιση αντανακλά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Frigoglass.
«Η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά το χρέος και τα συναφή κόστη των τόκων, έχει διευρύνει το προφίλ λήξης του χρέους της στο 2021-2022 και έχει λάβει πρόσθετη ρευστότητα για 70 εκατ. ευρώ (30 εκατ. ευρώ μέσω νέας εισφοράς κεφαλαίων από τον βασικό μέτοχο, Boval, συν 40 εκατ. ευρώ σε νέο χρέος από τις βασικές τράπεζες και τους κατόχους ενυπόθηκων εντόκων).
Το κλείσιμο της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης αποτελεί βασικό ορόσημο για τον όμιλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Standard and Poor's εκτιμά πως η Frigoglass θα αναφέρει συνολικές πωλήσεις 400 - 410 εκατ. ευρώ και EBITDA περίπου 50 εκατ. ευρώ για το 2017.
Για τους επόμενους 18-24 μήνες, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει από τη Frigoglass να αναφέρει ένα περιθώριο EBITDA της τάξεως του 11-12%.
Η Standard and Poor's αναφέρει επίσης ότι το αρνητικό outlook αντανακλά τον υψηλότερο κίνδυνο μεταβλητότητας στις πιστωτικές μετρήσεις της Frigoglass, που σχετίζονται με τον κίνδυνο εφαρμογής γύρω από το επιχειρηματικό της σχέδιο και τον κίνδυνο μεταβλητότητας των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές.
«Θα μπορούσαμε να μειώσουμε την αξιολόγηση εάν η Frigoglass δεν υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο (…).
Επιπλέον, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε μια υποβάθμιση εάν η ρευστότητα της εταιρείας βρεθεί υπό πίεση», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης