Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις και επισημάνσεις (02/02)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις και επισημάνσεις (02/02)
Οι 1000 μονάδες του ΓΔ έχουν αναγκαστικά μέσα τους τραπεζικό καύσιμο
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις και επισημάνσεις (02/02)

Στις τράπεζες η προσφορά που βγαίνει είναι ακόμα διαχειρίσιμη, η δε βραχυπρόθεσμη τάση τους εξαρτάται από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ αναφορικά με τις μακροοικονομικές παραμέτρους των τεστ αντοχής.

Η Εθνική και η Alpha Βank έχουν περάσει τον πήχη των τιμών που έγιναν οι αυξήσεις κεφαλαίου του 2015 η Eurobank ακολουθεί από κοντά ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανεβάσει στροφές στην προσδοκία ότι θα είναι και αυτή δεν θα χρειαστεί άμεσα κεφάλαια.

Σε μια αγορά που τείνει να δημιουργεί συνεχώς εμμονές, οι τιμές των τραπεζών κόντρα σε ένα μίγμα νέων που κάθε άλλο ευνοϊκό θα μπορούσε να θεωρηθεί για τον κλάδο (πλειστηριασμοί, φημολογία τεστ αντοχής, IFRS 9) έχουν αποδειχθεί οι καλύτεροι εκφραστές της τάσης.

Οι 1000 μονάδες του ΓΔ έχουν αναγκαστικά μέσα τους τραπεζικό καύσιμο, είναι ο μόνος κλάδος που μπορεί να θεωρηθεί ακόμα ότι έχει δυνητικό περιθώριο ανόδου τέτοιο που να δικαιολογεί το ρίσκο ενός μεγάλου ξένου επενδυτικού κεφαλαίου που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Να το πούμε διαφορετικά: Δεν μπορείς να πουλήσεις εύκολα σε ένα περιφερειακό χρηματιστήριο με θέματα ρευστότητας με δυνητική απόδοση 3-5%, οι ώριμες αγορές είναι πολύ πιο ελκυστικές υπό αυτό το πρίσμα. Άρα, η υπόσχεση ανόδου πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα 20% με 30% για να υπάρξει ενδιαφέρον, περιθώριο που επί του παρόντος είχαν και έχουν μόνο οι τράπεζες.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 295,7 εκατ. ευρώ η κ/φση του υπερεπιτυχημένου αυτού ομίλου που βλέπει την μετοχή του σε υψηλά 18ετίας. Με υγιέστατους όλους τους χρηματοοικονομικούς δείκτες του. Και που θα σταματήσει…

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ψάχνονται οι περισσότεροι και δικαίως, γιατί ανεβαίνει η ΙΝΛΟΤ. Η απάντηση είναι πολύ απλή… Γιατί έτσι θέλουν. Διέσπασε και τον τεχνικό φράχτη των… 1,4000 ευρώ ικανοποιώντας και τους χαρακόβιους, αφού τους πήραν με το μέρος τους. Σημασία έχει να τα “κονομάτε”, όταν βοηθάει η τάση της αγοράς και η προδιάθεση μίας μετοχής. Γιατί αν γίνει διάθεση, τότε πάει έφυγε η γλύκα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ(1): ‘Αλλο πράγμα τι κάνει η μετοχή στο ταμπλό και εντελώς διαφορετική η πραγματικότητα που αντιστοιχεί στην εταιρεία που εκπροσωπεί σε αυτό. Η οποία αδιάψευστη πραγματικότητα μας λέει τα εξής:-

Στο 9μηνο αύξησε τον καθαρό της δανεισμό από 495 εκατ. ευρώ (τέλος 2016) σε 497 εκατ. ευρώ.
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν από 127.5 εκατ.. ευρώ σε 85.1 εκατ. ευρώ και συγχρόνως οι συνολικές υποχρεώσεις είχαν μια αύξηση 37,66%, από 864,6 εκατ. ευρώ σε 1,190 δις ευρώ.
Αυτό είναι μια μόχλευση (14) φορές τα ίδια κεφάλαια. Σκέτη σκοτοδίνη! Τράπεζες και ομολογιούχοι έβαλαν στην τσέπη 44,52 εκατ. ευρώ!
Οι μέτοχοι σε μη ελέγχουσες συμμετοχές έβαλαν στην τσέπη τους 34,8 εκατ. ευρώ, μία αύξηση 13.7% σε σύγκριση με το περσινό 9μηνο.
Και στο τέλος, οι αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης ανήλθαν στα 7,35 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή αυτοί όλοι πήραν 86,7 εκατ. ευρώ στην τσέπη
Και οι υπόλοιποι επενδυτές της ζημιές 32 εκατ. ευρώ!!!

ΙΝΚΑΤ: Ανεκτέλεστο αυτή την στιγμή 600 εκατ. ευρώ, κλείνει ή είναι πολύ κοντά σε νέες συμφωνίες, το τιμόνι το κρατάει ο “μεγάλος” που θα κάνει εντυπωσιακό comeback.Ελβετικό FUND τοποθετείται συστηματικά στη μετοχή, στην οποία βάζουν… Αναχώματα στα 1,4000 στην κ/φση των… 42 εκατ. ευρώ.Και συν τοις άλλοις δεν έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας για τις τεράστιες υπεραξίες που ήδη τις αποφέρει η συμμετοχή της στον ΚΕΚΡΟΠΑ (34%) όπου κάλυψε όλη την συμμετοχή της στην ΑΜΚ των 2ν/1 π στη τιμή των 0,3700 ευρώ, ενώ πήρε και μεγάλο επιπλέον ποσοστό σε αυτή μέσω των δικαιωμάτων του Στ. Ψυχάρη

ΚΕΚΡΟΠΑΣ απάντηση: Αν πάρουμε ως αφετηρία την ημέρα που σας την παρουσιάσαμε αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο που είχε παικτεί και που θα συνεχιζόταν να παίζεται η τιμή του ήταν στα 0,5500 ευρώ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ…

ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: 6,8 εκατ. κομμάτια επί 0,55= 3,74 εκατ. ευρώ…
ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 32,5 εκατ. ευρώ
ΜΕΙΟΝ – τα 5 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ 2ν/1π ( 13,6 εκατ. τμχ επί 0,3700)= 27,5 εκατ. ευρώ
Δηλαδή από τα 3,74 εκατ. φτάσαμε στα 27,5 εκατ. δηλαδή 6,35 φορές πάνω.. ΟΠΟΤΕ…
0,5500 επί 6,35 φορές=3,5000 ευρώ!!!!!!!!!

ΑΝΑΦΟΡΕΣ: Μάλλον τους κάνουν πλάκα… Ποιός ξέρει, τι τους έχουν μαζεμένα… Απίστευτες αποδόσεις και τερματικές συμπεριφορές από τις ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΑΛΚΟΡ, ΔΕΗ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ.

ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥΣ: ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΕGEAN, SARANTIS, EEE, OTE, OΠΑΠ, ΧΑΛΚΟΡ, ΙΚΤΙΝΟΣ, PLASTIKA ΚΡΗΤΗΣ, ΕΥΠΙΚ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΚΑΡΑΤΖΗ, ΜΕΡΜΕΡΕΝ, ΦΛΕΞΟ, ΥΓΕΙΑ, CENER, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ, ΠΠΑΚ, ξεκίνησε και η PROFILE για τις δικές της υπεραποδόσεις, και δεκάδες άλλες που αποδεικνύουν ότι ο θεσμός του χρηματιστηρίου μόνον καταστροφικός δεν είναι για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς αυτός αντιπροσωπεύει και πως προσεγγίζεται..

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

http://www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης