Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος(Δυναμική ΑΧΕ): Αμφίρροπη η τριβή του Γ.Δ. με τις 880 μονάδες – Σημείο «κλειδί» οι 860 μονάδες

Μάνθος(Δυναμική ΑΧΕ): Αμφίρροπη η τριβή του Γ.Δ. με τις 880 μονάδες – Σημείο «κλειδί» οι 860 μονάδες
Σε καθοδική εγρήγορση έχουν βρεθεί οι ενασχολούμενοι με τα παράγωγα ενεργοί επενδυτές
Αμφίρροπη δείχνει να είναι η διαγραμματική τριβή του Γενικού Δείκτη με την αντίσταση των 880 μονάδων, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει «πατήσει» για να κινηθεί με ασφάλεια προς το επόμενο ανοδικό επίπεδο των 920 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή, στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για την αγορά.
Τριβή, όπου όπως φαίνεται θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη εβδομάδα με το Γενικό Δείκτη να αποτυπώνει στο εβδομαδιαίο chartένα Doji candlestick με τους αγοραστές και τους πωλητές να τα βρίσκουν κάπου στη μέση.
Σημείο με ιδιαίτερη σημασία για τη βραχυχρόνια ανοδική τάση είναι οι 860 μονάδες.
Καθοδικό κλείσιμο σε ημερήσια βάση θα ανοίξει το πεδίο για μια οπισθοχώρηση προς την περιοχή των 845 με 840 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Σε καθοδική εγρήγορση έχουν βρεθεί οι ενασχολούμενοι με τα παράγωγα ενεργοί επενδυτές μετά και το χθεσινό αρνητικό σχηματισμό στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25.  
Κλείσιμο κάτω από το επίπεδο των 2.230 μονάδων θα ανοίξει την αυλαία αντιπαράθεσης των 2200 μονάδων δίνοντας πόντους στο στρατόπεδο των «Bears».
Ο Τραπεζικός Δείκτης παρά τη βοήθεια από την ανοδική διάσπαση των 2 ευρώ της πρώτης σε εσωτερική δύναμη «κίνησης» του δείκτη με 38,37%  μετοχή της Alpha Bank  αδυνατεί να εισέλθει εκ νέου μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Νοεμβρίου ενώ παράλληλα αποφεύγει επανειλημμένως να αντικρίσει το όριο των 1000 μονάδων.
Και εδώ όπως και στους προηγούμενους δείκτες ζητείται άμεσα μια βίαιη κίνηση ανοδικής απόδρασης για να δώσει τη κατάλληλη ώθηση για νέες επενδυτικές επανατοποθετήσεις, αναφέρει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης