Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Πως θα αντιμετωπίσει η ΕΚΤ την άνοδο στις αποδόσεις των bunds;

Capital Economics: Πως θα αντιμετωπίσει η ΕΚΤ την άνοδο στις αποδόσεις των bunds;
Οι υψηλότερες αποδόσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τη γερμανική οικονομία
Συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα η άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται σε υψηλά 29 μηνών.
Οι υψηλότερες αποδόσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τη γερμανική οικονομία, ωστόσο οδηγούν στην άνοδο του ευρώ, η οποία προκαλεί έμμεση επίδραση, σημειώνει σε ανάλυσή της η Capital Economics.
Η άνοδος στις αποδόσεις των bunds και στο ευρώ, καταδεικνύει ότι οι νομισματικές συνθήκες στην Ευρωζώνη έχουν «στενέψει» σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό που έχει θέσει η ΕΚΤ (κοντά στο 2%).
Μολονότι οι αναφορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΕΚΤ πιθανώς να παράσχει ένβα πιο ξεκάθαρο guidance για τη βραχυπρόθεσμη πολιτική, δεν σημαίνει ότι αυτό θα οδηγήσει απαραίτητα στην υποχώρηση των αποδόσεων και του ευρώ.
H ΕΚΤ θα πρέπει λοιπόν να γίνει πιο... δημιουργική ώστε να αντιμετωπίσει την άνοδο των αποδόσεων, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Capital Economics.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης