Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Γεγονός... - Ενεργοποιήθηκε το σήμα πώλησης στη Wall Street!

Bank of America: Γεγονός... - Ενεργοποιήθηκε το σήμα πώλησης στη Wall Street!
Ο δείκτης έχει προβλέψει με ακρίβεια και τις 11 διορθώσεις από το 2002
Την περασμένη Παρασκευή (26/1), όταν ο S&P 500 κατέρριψε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό, την τελευταία ώρα συναλλαγών κατέρρευσε ανεξήγητα.
Τότε, σύμφωνα με την Bank of America, δόθηκε το "Μεγαλύτερο Σήμα Πώλησης την τελευταία 5ετία".
Ο επικεφαλής επενδύσεων της Bank of America, Michael Hartnett, επιβεβαιώνει μάλιστα στο τελευταίο του δελτίο ότι ο δείκτης που καταρτίζει η αμερικανική τράπεζα για το συναίσθημα της αγοράς έδωσε επισήμως ένα σήμα "sell" στις 30 Ιανουαρίου.



Συγκεκριμένα, η ένδειξη της αγοράς για το "Bull & Bear" του τραπεζικού συναίσθηματος αυξήθηκε από 7,9 σε 8,6 στις 30 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο δείκτης έχει προβλέψει με ακρίβεια και τις 11 διορθώσεις από το 2002, με μέσο όρο πτώσης κατά 12% τους επόμενους 3 μήνες μετά την ενεργοποίησή του...


Οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν μείωση του S & P 500 στις 2.686 μονάδες μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.
Ως συνήθως, όμως, οι τραπεζίτες αντιστάθμισαν τα στοιχήματά τους, κάνοντας επίσης την υπόθεση για τον S & P 500 να αντιπαρέλθει το σήμερα "sell" και να αυξηθεί πάνω από τις 3.000 μονάδες.
Τα μηνύματα θα μπορούσαν να είναι λιγότερο σαφή, όπως σημείωσαν, σε έναν κόσμο όπου οι μετοχές έχουν αυξηθεί περισσότερο χάρη στις έκτακτες εισροές ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών στις παγκόσμιες αγορές.
Και, όπως ήδη παρατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη σε δύο περιπτώσεις για να βεβαιωθεί ότι οι αποδόσεις των 10 ετών ιαπωνικών ομολόγων δεν θα ξεπεράσουν το στόχο του 0,1%.
"Έχει ξεκινήσει μια κερδοσκοπική υπέρβαση, η οποία οδηγείται από μια τεράστια ρευστότητα, υποδηλώνοντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο 2 τυπικών αποκλίσεων ... καθιστώντας τα σημάδια του επενδυτικού συναισθήματος λιγότερο σαφή", γράφει η BofA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης