Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Reuters: Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση Τούρκου πολίτη στην Άγκυρα

Reuters: Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση Τούρκου πολίτη στην Άγκυρα
Ο Mehmet Dogan είναι κάτοχος ασύλου στη Γαλλία από το 2011
Κατά της έκδοσης Τούρκου πολίτη στην Άγκυρα τάχθηκε ελληνικό δικαστήριο.
Η Τουρκία είχε ζητήσει την έκδοσή του καθώς θεωρεί ότι έχει σχέσεις με παράνομη ένοπλη ομάδα, η οποία έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις αυτοκτονίας στη χώρα.
Ο Mehmet Dogan, 60 ετών, είναι ένας εκ των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο 2017, λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan στην Αθήνα.
Όπως τονίζεται στην απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ο Dogan έχει λάβει άσυλο στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι παραμένει φυλακισμένος στην Ελλάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι έλαβε το άσυλο όταν βρέθηκε στη Γαλλία το 2011, αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 20 ετών στην Τουρκία.
«Έχει, ήδη, αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στη Γαλλία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να σταλεί πίσω στην Τουρκία, στην οποία απειλείται η ζωή του, βάσει των πρόσφατων αποφάσεων», τονίζει Έλληνας αξιωματούχος.
Οι εννέα συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στην Ελλάδα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με τρομοκρατικές πράξεις αλλά και με παράνομη κατοχή όπλων, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.
Όλοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες, τονίζοντας σε κοινή τους δήλωση τον Δεκέμβριο του 2017 ότι «η αλληλεγγύη σε ανθρώπους που μάχονται για τα δικαιώματά τους και την ελευθερία δεν είναι τρομοκρατία».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης