Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει τσιπ για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Η Samsung επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει τσιπ για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων
H Samsung επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει εξειδικευμένα τσιπ υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
H Samsung επιβεβαίωσε ότι κατασκευάζει εξειδικευμένα τσιπ υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ethereum, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.
Στην πρόσφατη οικονομική έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη (31 Ιανουαρίου 2018), η νοτιοκορεατική εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη του δ΄ 3μήνου 2018, αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ άλλων, λόγω της "αυξανόμενης ζήτησης τσιπ για την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων".
"Το 2018, η Samsung θα προσφέρει 8nm και 11nm επεξεργασίες για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών και να ξεκινήσει μια παραγωγή 7-nano", αναφέρει η ανακοίνωση.
Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα συγκεκριμένων εφαρμογών (ASIC), χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για την επίλυση μιας σειράς σύνθετων μαθηματικών παζλ.
Ένας εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι "η επιχείρηση της Samsung ασχολείται σήμερα με την κατασκευή τσιπ για τα ψηφιακά νομίσματα, αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον πελάτη μας".
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Bell, η Samsung άρχισε να κατασκευάζει κυκλώματα ASIC τον Ιανουάριο 2018, με την κατασκευάστρια TSMC με έδρα την Ταϊβάν, η οποία ήδη προμηθεύει με τσιπ την κινεζική εταιρεία εξόρυξης Bitmain.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης