Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο πιο κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό

Γερμανία: Στο πιο κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό
Εξακολουθούν να διαπιστώνονται κάποιες διαφορές μεταξύ των κομμάτων που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον Μεγάλο Συνασπισμό στη Γερμανία
Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους, αλλά και ότι υπάρχει η πρόθεση να καταλήξουν σε συμφωνία παρ' όλες τις διαφορές που εξακολουθούν να διαπιστώνονται, εξέφρασαν πριν από λίγη ώρα οι αρχηγοί των τριών δυνητικών κυβερνητικών εταίρων, πριν ξεκινήσουν έναν ακόμη γύρο συνομιλιών.
Η Καγκελάριος και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Angela Merkel δήλωσε ότι τα κόμματα έχουν ακόμη πολλή δουλειά προκειμένου να ξεπεράσουν τις διαφορές τους σε έναν αριθμό ζητημάτων.
"Υπάρχει ακόμη μια σειρά θεμάτων στα οποία διαφωνούμε", δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι "υπάρχει η καλή διάθεση" να ξεπεραστούν.
Ο βαυαρός εταίρος της, αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Horst Seehofer, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι δεν βλέπει τον λόγο να παραταθούν οι συνομιλίες μετά την Κυριακή. "Νομίζω ότι θα τελειώσουμε τις επόμενες μέρες", δήλωσε.
Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί σε θέματα Παιδείας, Συντάξεων και Ασφάλισης, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη τομείς όπως η Υγεία, στους οποίους πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν σημαντικά θέματα και, σε διαφορετικό τόνο από τον κ. Seehofer, τόνισε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει πίεση χρόνου και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των συνομιλιών.
Προανήγγειλε δε "σκληρές διαπραγματεύσεις".
Αυτή την ώρα αρχίζουν στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο οι διευρυμένες συνομιλίες σε κύκλο 91 εκπροσώπων, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στο κείμενο των διερευνητικών συνομιλιών και να αρθούν όλα τα εμπόδια για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος.
Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως την Κυριακή (4/2/2018) ή, το αργότερο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου μετά το SPD να έχει τον χρόνο να θέσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα στην κρίση των μελών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης