Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία

Γαλλία: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι το Παρίσι μπορεί να ξεκινήσει μονομερείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία εάν λάβει χώρα μια νέα χημική επίθεση
Η Γαλλία δήλωσε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 ότι "ανησυχεί έντονα", πως η κυβέρνηση της Συρίας παραβιάζει τις δεσμεύσεις της για τη χρήση χημικών όπλων και το Παρίσι συνεργάζεται με τους εταίρους του για να ρίξει φως στις πρόσφατες πιθανολογούμενες επιθέσεις τοξικών αερίων.
Οι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση της Συρίας μπορεί να αναπτύσσει νέους τύπους χημικών όπλων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι διατεθειμένος να εξετάσει περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες εάν είναι απαραίτητο για την αποτροπή χημικών επιθέσεων.
Τα συνεργεία διάσωσης και ιατρικές ομάδες εργασίας στο θύλακα της Ανατολικής Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό, έχουν κατηγορήσει τις κυβερνητικές δυνάμεις για τη χρήση φυσικού αερίου χλωρίου τρεις φορές τον τελευταίο μήνα,
Η εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών της Agnes Von der Muhll δήλωσε ότι οι εκθέσεις του OPCW, του παγκόσμιου οργανισμού για τα χημικά όπλα, ανέφερε ότι η Δαμασκός δεν είχε τηρήσει δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2013 να παραδώσει τα αποθέματα χημικών και δεν ήταν σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις για την απαγόρευση της χρήσης τους.
"Αυτό δημιουργεί τη βαθύτατη ανησυχία μας.
Η Γαλλία δεν δέχεται να αμφισβητηθεί η σύμβαση που απαγορεύει τα χημικά όπλα", δήλωσε η von der Muhll σε δημοσιογράφους σε καθημερινή ενημέρωση.
Η κυβέρνηση του προέδρου Bashar al-Assad αρνείται τη χρήση χημικών όπλων, τα οποία συμφώνησε να καταστρέψει το 2013 βάσει συμφωνίας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.
"Συνεργαζόμαστε ενεργά με τους εταίρους μας σε αυτό το θέμα και σε όλες τις αναφορές για νέες χημικές επιθέσεις στη Συρία", δήλωσε η von der Muhll.
Μια θανατηφόρα επίθεση σαρίν σε αντάρτες που πραγματοποιήθηκε περιοχή Απρίλιος 2017 ζητηθεί ατού για να παραγγείλετε ένα απεργία πυραύλων στην αεροπορική βάση Shayrat, από την οποία λέγεται ότι η συριακή επιχείρηση να έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι το Παρίσι μπορεί να ξεκινήσει μονομερείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία εάν λάβει χώρα μια νέα χημική επίθεση, αν και από τότε δήλωσε ότι θα συντονίσει οποιαδήποτε ενέργεια με τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης