Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Έρευνα για παράνομες μεταφορές με ψηφιακά νομίσματα ύψους 586 εκατ. δολαρίων στην Αυστραλία

Ν. Κορέα: Έρευνα για παράνομες μεταφορές με ψηφιακά νομίσματα ύψους 586 εκατ. δολαρίων στην Αυστραλία
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν την παράνομη μεταφορά κεφαλαίων στην Αυστραλία
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν την παράνομη μεταφορά κεφαλαίων στην Αυστραλία, οι οποίες περιλαμβάνουν συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Σε έκθεση που εκδόθηκε στην ισπανική γλώσσα, η κορεατική τελωνειακή υπηρεσία (KCS) δήλωσε ότι διερευνά παράνομες πράξεις συναλλάγματος, συνολικού ύψους 637,5 δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν, ή περίπου 740 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού, περίπου 384 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σχετίζονται με την ανταλλαγή κεφαλαίων μεταξύ τραπεζών της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις αρχές της Κορέας.
Η έρευνα για τις παράνομες μεταφορές αναφέρθηκε αρχικά από το coindesk.com στις 31 Ιανουαρίου 2018.
Το Business Insider επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η επιχείρηση αφορούσε τη δημιουργία αυστραλιανής εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τις συναλλαγές ξένου συναλλάγματος με δολάριο Αυστραλίας και γουόν.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν προτάσεις ή στοιχεία για παράνομη δραστηριότητα στην Αυστραλία.
Η έρευνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους αυστηρούς κανόνες της Νότιας Κορέας για τη μεταφορά κεφαλαίων από τη χώρα.
Η KCS ισχυρίζεται ότι ο ύποπτος κατά την έρευνά του πραγματοποίησε περαιτέρω παράνομες μεταφορές χρημάτων, καθώς δεν διέθετε επαρκείς πόρους για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους που απαιτείται για τις μεταφορές μεγάλων ποσών στο εξωτερικό.
Προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συναλλαγής, υποστηρίζεται ότι ο ύποπτος προέβη σε δύο περαιτέρω παράνομες μεταβιβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:
Μεταφορά 21,6 δισεκατομμυρίων κορεατικών γουόν, ή περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και μεταφορά αξίας 300 εκατομμυρίων γουόν, ή περίπου 280.000 δολάρια ΗΠΑ.
Η KCS δεν διευκρίνισε τα ονόματα οποιωνδήποτε φυσικών προσώπων ή εταιριών που εμπλέκονται στις συναλλαγές ή αν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες.
"Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η δραστηριότητα παράνομων αποσύρσεων συναλλάγματος λόγω κερδοσκοπίας σε ψηφιακά νομίσματα και αυξήθηκε η πιθανότητα παράνομων αποσύρσεων ξένου νομίσματος με σκοπό την αγορά ψηφιακού νομίσματος στο εξωτερικό", ανέφερε η KCS.
Η τελευταία ρυθμιστική εξέλιξη έρχεται μετά την απειλή των αρχών της Νότιας Κορέας να απαγορεύσουν όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στη χώρα.
Εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, το Bitcoin παραμένει κάτω από έντονη πίεση στο ασιατικό εμπόριο, αφού οι τιμές υποχώρησαν κάτω από τα 9.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης