Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Δεν είναι στα καθήκοντα του Nimetz να ομιλεί για την πολιτική της Αθήνας

Κοτζιάς: Δεν είναι στα καθήκοντα του Nimetz να ομιλεί για την πολιτική της Αθήνας
Θερμά λόγια του ΥΠΕΞ για την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το θέμα της ΠΓΜΔ
Ένταση στις σχέσεις Κοτζιά του έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Matthew Nimetz προέκυψε μετά από παρέμβαση του έλληνα ΥΠΕΞ ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για την πολιτική των Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Ν. Κοτζιάς είχε επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Matthew Nimetz.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «είχα σήμερα το βράδυ (2/2) μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια.
Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το πια είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο.
Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός.
Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».
Παράλληλα ο κ. Κοτζιάς στην ίδια ανακοίνωση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση που έχει λάβει αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων ο Οικονομενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στην ανακοίνωση του κ. Κοτζιά τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης