Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαοθάλασσα ιστορικών διαστάσεων 500-600 χιλ. ελλήνων στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Λαοθάλασσα ιστορικών διαστάσεων 500-600 χιλ. ελλήνων στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Η Μακεδονία δεν θα γίνει έρμαιο πολιτικών τσαρλατάνων....της FYROM

(upd15) Σε ένα ιστορικών διαστάσεων συλλαλητήριο, μια λαοθάλασσα ελλήνων 500 με 600.000 διαδηλώνουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας απέναντι στα μιαρά σχέδια αναγνώρισης του κρατιδίου της FYROM αυτών των ιστορικών τσαρλατάνων που καπηλεύονται την ιστορία για να αποκτήσουν εθνική συνείδηση.
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι διοργανωτές δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για 1,5 εκατ. συμμετέχοντες.
Στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το μεσημέρι έχει συγκεντρωθεί η μεγαλύτερη λαοθάλασσα...για να στείλει ένα μήνυμα στην FYROM.
Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει υπέρ της Μακεδονίας, να στείλει ένα μήνυμα στους πολιτικούς τσαρλατάνους της FYROM αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές στην διαπραγμάτευση.

Εάν η FYROM που ήταν μέρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας είχε κρατήσει μια ιστορικά ορθή θέση, δεν είχε αλλυτρωτικές βλέψεις, δεν είχε προσβλητικά παραχαράξει την ιστορία και δεν είχε μολύνει τις διμερείς – διακρατικές θέσεις…και έθετε μόνο θέμα ονόματος, χωρίς ανόητα επιχειρήματα, όπως ότι είναι μακεδόνες και ότι μιλάνε την μακεδονική γλώσσα…τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να συμφωνήσει σε κάποιας μορφής σύνθετη ονομασία.



Το πολιτικό σύστημα της FYROM όμως είναι πολιτικοί απατεώνες καθώς υποκρίνονται ότι δεν έχουν αλλυτρωτικές βλέψεις, υποκρίνονται ότι θέλουν σχέσεις καλής γειτονίας άπαξ και επιμένουν στα σενάρια φαντασίας περί μακεδονικής εθνότητας, μακεδονικής γλώσσας.
Η FYROM είναι ένα κατασκεύασμα που απαρτίζεται από σλαβο-αλβανούς και έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο να μολύνουν τα σύνορα της Ελλάδος με προκλήσεις και με αλλυτρωτικές βλέψεις.
Πολλοί – ας υποθέσουμε – καλόπιστοι αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την FYROM, μπορεί μέσω της οικονομικής και επιχειρηματικής διπλωματίας να καταλάβει οικονομικά όλη την χώρα και έτσι ουσιαστικά να την ελέγξει.



Είναι επίσης αληθές ότι οι έλληνες μακεδόνες εκμεταλλεύονται το 12,5% φορολογικό συντελεστή της FYROM και έχουν μεταφέρει έδρες και επιχειρήσεις.
Όλα αυτά έχουν μια βάση αλλά βάση επίσης έχει το γεγονός ότι η FYROM έχοντας καπηλευτεί την ιστορία, έχοντας παραχαράξει την ιστορία, έχοντας κλέψει την ελληνική ιστορία…ζητάει συνεργασία με την χώρα που έχει κλέψει και παραχαράξει.
Είναι σαν ένας γείτονας να έχει κλέψει το σπίτι σου και εν συνεχεία να έρχεται και να σου ζητάει ομαλοποίηση των σχέσεων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.
Πως η Ελλάδα θα δεχθεί ένα παραχαράκτη, ένα κλέφτη της ιστορίας;



Ορθώς οι πολίτες αντιδρούν και ορθώς θα συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο.
Τα πολιτικά κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ έως την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την λαϊκή κινητοποίηση ούτε ως μήνυμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπέρ της ΝΔ…
Η κοινωνική κινητοποίηση είναι αυθόρμητη, αληθινή, ρεαλιστική, πατριωτική πέρα και έξω από κομματικές παρωπίδες.
Στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος, όχι στους παραχαράκτες της ιστορίας.



Όχι στην πλαστογράφηση της ιστορίας.
Η Μακεδονία έχει ρίζες, ιστορία, παρελθόν και μέλλον ελληνικό.
Η FYROM είναι λαθρεπιβάτης της ιστορίας, ένας κλέφτης του κοινού ποινικού δικαίου που τρέφεται καπηλευόμενος την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ας τελειώνουμε με το θέμα αυτό, καμία διαπραγμάτευση με τους πολιτικούς αγύρτες της FYROM, μόνο και μόνο επειδή οι ΗΠΑ θέλουν πάσει θυσία να βάλλουν το κρατίδιο στο ΝΑΤΟ και να ανακόψουν τον ρωσικό επεκτατισμό.
Η Μακεδονία δεν θα γίνει έρμαιο πολιτικών τσαρλατάνων.

Νωρίτερα το bankingnews.gr, έγραφε:

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Το 71,5% των Ελλήνων λέει «όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη FYROM

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζει την αντίθεση της στη χρήση του όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Αναλυτικά, το 71,5% δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία», ενώ το 22,5% λέει «ναι» σε σύνθετη ονομασία και το 6% δεν απαντά.
Επίσης οι πολίτες εκτιμούν ότι οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα είναι σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 56% (σε σωστή 26,5%), ενώ αντίστοιχα το 54% κρίνει αρνητικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21,5% θετικά.
Το 47% θεωρεί πως είναι λάθος οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ το 26% σωστές.
Επιπλέον ενώ το 51% κρίνει αρνητικά τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και το 26,5% θετικά. Το 41% κρίνει αρνητικά τη στάση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και το 34,5% θετικά.

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι διαδηλωτές - Έφτασαν ακόμη και με πούλμαν από την επαρχία

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου κινήθηκε η Αθήνα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια και πλήθος κόσμου να έχει φτάσει στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος.
Τα πρώτα πούλμαν από Θεσσαλονίκη  έφτασαν από νωρίς στην Αθήνα, όπως επίσης και πλοίο με πολίτες που θα παραβρεθούν στο σημερινό συλλαλητήριο από την Κρήτη.
Οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα (στις 14:00) του συλλαλητηρίου, κρατώντας ελληνικές σημαίες,  ενώ ολοένα και περισσότεροι κατέφταναν στο κέντρο της πρωτεύουσας με το πέρασμα της ώρας.





















Σημειώνεται ότι τα πούλμαν που έφτασαν στην Αθήνα από την επαρχία, συνοδεύτηκαν  από αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα, αυτά από τη Βόρεια Ελλάδα στάθμευσαν  στο ΟΑΚΑ, ενώ από τη Νότια Ελλάδα κατά μήκος της Λ. Συγγρού.
Πάντως, πούλμαν έχουν ναυλωθεί από όλη την Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην πρωτεύουσα το λιγότερο 2000.
Στο μεταξύ, σε ισχύ έχουν τεθεί  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ κλειστοί από τις 10:00 το πρωί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, με εντολή της Αστυνομίας, κάτι που σημαίνει ότι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν 1,5 εκατ. πολίτες.  

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ο Μίκης Θεοδωράκης: Πιθανή η ανάγκη δημοψηφίσματος

Στο Σύνταγμα έχει στηθεί εξέδρα για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν  ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφτασε απο τις 12:00 στο χώρο του συλλαλητηρίου, ενώ ακολούθησε η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.



Υπό τους ήχους του «Σώπα, όπου να ‘ναι θα κτυπήσουν οι καμπάνες», ξεκίνησε την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους συγκεντρωμένους με αρκετό χιούμορ «Καλοί μου Έλληνες, αδέλφια μου, φασίστες, αναρχικοί, τραμπούκοι.


Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν μάζευαν υπογραφές και εχθές έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ.
Να μιλήσουμε με λόγια σταράτα, πατριωτικά, όπως έμαθα να μιλώ σε όλους μου τη ζωή, όπως εσύ με δίδαξες ελληνικέ λαέ να μιλώ και να πράττω με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.
Αφιερώνω την ομιλία μου σε αυτόν που πέθανε σαν σήμερα στις 4 Φεβρουαρίου, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Είμαι ενάντια στον φασισμό σε όλες του τις μορφές και κυρίως στη χειρότερη μορφή του, στην αριστερόστροφη.
Σαν αυτή που μας κυβερνά και καταστρέφει τη χώρα μας, οχυρωμένη πίσω από τις εκλογικές μειοψηφίες».

Τα ψέματα των Σκοπίων

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη πολλές γενιές Σκοπιανών έχουν γαλουχηθεί με το ψέμα ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όπως υπογράμμισε ότι είναι και ευθύνη της Ελλάδας το παραπάνω γεγονός, καθώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως άδικο το να τους ζητούμε να αλλάξουν το όνομά τους, το οποίο έχει «γίνει ένα με τον εαυτό τους».
Όμως, συνέχισε, δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτήν την παραχάραξη της Ιστορίας.
Προσέθεσε ακόμη ότι εάν δεχθούμε αυτό που ζητούν τα Σκόπια είναι «σαν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.
Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία με γεωγραφικούς προσδιορισμούς ή ακόμη χειρότερα το Νέα Μακεδονία.
Τυχόν υποχώρηση θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.
Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή για τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά μέσα από το ίδιο τους το Σύνταγμα.
Υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν σαν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.
Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμη νωπή, το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας».
Αναρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θεωρεί τους Έλληνες τόσο βλάκες -αναφορικά με το ότι προσφέρθηκε να αλλάξει την ονομασία τόσο του αεροδρομίου της χώρας όσο και τις λεωφόρους- και εάν πιστεύει τόσο αυτός όσο και αυτοί (στο εσωτερικό) που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στο χαμηλότερο στοιχείο ότι ο Έλληνας έχει μετατραπεί σε ραγιά.
Κατά τον κ. Θεοδωράκη οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, που θέλει την ειρηνική συνύπαρξή του με τους γειτονικούς λαούς.
Κατά τον κ. Θεοδωράκη οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, που θέλει την ειρηνική συνύπαρξή του με τους γειτονικούς λαούς.
«Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν πραγματικοί Μακεδόνες και όχι χάρτινοι πιερότοι, όπως είναι σήμερα.
Πρέπει, όμως, να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση.
Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα, με το απαράδεκτο για εμάς Σύνταγμά τους, εμείς ο υπεύθυνος λαός και κληρονόμος μίας μεγάλης ιστορίας θα συνεχίσουμε την ειρηνική μας πορεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας να γίνουν μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αμφίσημο μήνυμα Κοτζιά

Για συνέχιση της διαπραγμάτευσης επί του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ με ήσυχη τη συνείδησή του, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εκπέμποντας αμφίσημα μηνύματα σχετικά με τις πατριωτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και την πορεία των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Εξάλλου με αφορμή το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας κάνει λόγο για επιλογή εκατομμυρίων Ελλήνων πατριωτών.
«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής.
Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη.
Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους.
Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πιθανή η ανάγκη δημοψηφίσματος

«Η θέση του ελληνικού λαού είναι τόσο καθαρή εάν, όμως, η κυβέρνηση θελήσει να βάλει την υπογραφή της σε οποιαδήποτε συμφωνία είναι αντίθετη από αυτή τη βούληση, θα πρέπει να ζητήσει τη συμβουλή του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.
Κάλεσε τους βουλευτές να ζητήσουν δημοψήφισμα στη Βουλή, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια και δεχθεί φυσικά τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
Υπογράμμισε ότι αυτό για το οποίο προσπάθησε πάντα ήταν ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος.
«Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός.
Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη από πατριώτες.
Δίνουμε όλοι μαζί την απάντηση από την Πλατεία Συντάγματος: Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Μητροπολίτης Σύρου: Δεν αρμόζουν πολιτικές σκοπιμότητες - Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία»

Τον χαιρετισμό τόσο του Αρχιεπισκόπου όσο και δεκάδων Μητροπολιτών μετέφερε στο συλλαλητήριο ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, στο ξεκίνημα της ομιλίας του.
Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα πρέπει το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί πέραν από πολιτικές σκοπιμότητες και με ειρηνικό και χριστιανικό τρόπο.
«Υπάρχουν εύλογες ανησυχίες του ελληνικού λαού και σύσσωμου του ελληνισμού», τόνισε ο Μητροπολίτης, φροντίζοντας να τονίσει ότι αυτό που θα πρέπει να ισχύσει είναι να μην υπάρξει διχασμός του ελληνικού λαού.

Γ. Κασιμάτης: Ο ελληνικός λαός λέει «όχι» στη δουλεία που μας επέβαλλαν το 2010

Στη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου επικεντρώθηκε η ομιλία του Συνταγματολόγου, Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα (4/2) στην Αθήνα αποτελεί απτή απόδειξη ότι ισχύει το Άρθρο 120 του Συντάγματος.
Πρόκειται για την ακροτελεύτια διάταξη στο ελληνικό Σύνταγμα η οποία αναφέρει ότι: «1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».
Μία γροθιά η Μακεδονία
Ο κ. Κασιμάτης υπογράμμισε ότι «σήμερα η Μακεδονία μιλά σαν μία γροθιά.
Σήμερα είναι εδώ όλη η Ελλάδα.
Όταν ένα συλλαλητήριο έχει ένα εκατ. ανθρώπους, τότε είναι εδώ όλη η Ελλάδα.
Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας το άρθρο 120.
Αυτή είναι η αντίσταση.
Όταν έχουμε κυβερνήσεις από το 2010 που λένε όλο «Ναι», σήμερα ο ελληνικός λαός λέει «Όχι»».

Στο συλλαλητήριο Σαμαράς και Γιακουμάτος

Στο συλλαλητήριο βρίσκονται επίσης ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν οι πολίτες στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα ο οποίος δίνει το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, έκανε μια κίνηση με το χέρι για να πει «ευχαριστώ» στους συγκεντρωμένους καλώντας τους να ακούσουν όσα έλεγαν οι ομιλητές.



Από νωρίς ήταν όλα έτοιμα





Την εκκλησία εκπροσώπησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Χίου Μάρκος και Δράμας Παύλος, ενώ χιλιάδες κιγκλιδώματα έχουν παραταχθεί κατά μήκος των κεντρικών οδών της πόλης.
Κλειστοί  παραμένουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το πανεπιστήμιο και την Ομόνοια ενώ και οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου θα παραμείνουν κλειστοί από τις 10:00 το πρωί έως και το τέλος της διαδήλωσης που ξεκίνησε  στις 14:00.

Πάνω από 5 χιλιάδες αστυνομικοί είναι παραταγμένοι σε διάφορα σημεία της διαδήλωσης προκειμένου να κυλήσουν όλα ήρεμα και ειρηνικά και να μην αμαυρωθεί το μήνυμα της διαδήλωσης.


Συγκέντρωση στο Λονδίνο την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο της Αθήνας

Δεκάδες Έλληνες, που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο,  πραγματοποίησαν σήμερα (4/2/2018) συγκέντρωση στη βρετανική πρωτεύουσα μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.
Οι συγκεντρωμένοι, κάθε ηλικίας, με ελληνικές σημαίες στα χέρια φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως η διαδήλωση έλαβε χώρα την ίδια ώρα με το συλλαλητήριο της Αθήνας,
«Σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ώστε από το Ηνωμένο Βασίλειο να ακουστεί σε όλη την Οικουμένη ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο Ελληνική!
Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρούνται ούτε είναι διαπραγματεύσιμα!» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Πορεία στη Φρανκφούρτη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Εκατοντάδες Έλληνες, που διαμένουν στη Γερμανία, πραγματοποίησαν κινητοποίηση για τη Μακεδονία στην πόλη της Φρανκφούρτης,
Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τους 800 Έλληνες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της γερμανικής πόλης  και πραγματοποίησαν πορεία στην ελληνική πρεσβεία με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των αλυτρωτικών βλέψεων εκ μέρους της FYROM.

Πορεία και στη Ζυρίχη

Εκατοντάδες Έλληνες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν το Σάββατο (3/2/2018) στη Ζυρίχη υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Με ελληνικές σημαίες στα χέρια συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της ελβετικής πόλης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου Μακεδονία από τη FYROM.
Μάλιστα κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη


Άγνωστα άτομα, λίγη ώρα μετά τις 15:30 σήμερα (3/2/2018) επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικά συνθήματα για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα (4/2/2018) για τη Μακεδονία.
Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης