Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Την Κυριακή 4/2 ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών - Μάχη μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά

Κύπρος: Την Κυριακή 4/2  ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών - Μάχη μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις 19:30, ενώ το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 θα γίνει η ανακήρυξη του νέου προέδρου
Ανοίγουν την Κυριακή 4/2 το πρωί οι κάλπες στην Κύπρο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Η «μάχη» για την προεδρία της Κύπρου θα δοθεί μεταξύ των δυο υποψηφίων, του Ν. Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 35,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών την Κυριακή 28/1, και του Σταύρου Μαλά από το ΑΚΕΛ που συγκέντρωσε ποσοστό 30,25%.
Οι κάλπες σε 1.122 εκλογικά κέντρα πρόκειται να ανοίξουν την Κυριακή 4/2 στις 7:00 το πρωί και να κλείσουν το απόγευμα στις 18:00, ενώ θα υπάρξει μία ώρα διακοπή από τις 12:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι.
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στις 19:30, ενώ το βράδυ της Κυριακής στις 22:00 θα γίνει η ανακήρυξη του νέου προέδρου στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία».
Ζητούμενο της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν τελικά θα επανεκλεγεί  ο Ν. Αναστασιάδης ή τελικά θα υπερισχύσει ο Στ. Μαλάς, δεδομένου ότι η διαφορά τους στον πρώτο γύρο ήταν λίγο πάνω από το 5%, με τον κ. Αναστασιάδη να προηγείται.
Πάντως, κανείς εκ των δύο υποψηφίων δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επίσημα συμμαχίες από τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Αλληλεγγύη, που στον α΄γύρο στήριξαν την υποψηφιότητα του Ν. Παπαδόπουλου, ούτε όμως και από την Συμμαχία Πολιτών και το Ε.ΛΑ.Μ και έτσι, δεδομένου ότι σε σύνολο 550.866 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων  οι Αναστασιάδης – Μαλάς έλαβαν μαζί 254.177 ψήφους στο πρώτο γύρο των εκλογών, μένουν 296.699 ψηφοφόροι που είναι χωρίς κομματική "γραμμή", εκ των οποίων οι 154.961 ωστόσο απείχαν.
Σημειώνεται ότι οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την περασμένη Κυριακή 28/1 στο πρώτο γύρο τνω προεδρικών εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης