Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκληρές κυρώσεις κατά της Wells Fargo επέβαλε η FED μετά το σκάνδαλο διαφθοράς

tags :
Reuters: Σκληρές κυρώσεις κατά της Wells Fargo επέβαλε η FED μετά το σκάνδαλο διαφθοράς
Μετά την επέμβαση της FED, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσουν τέσσερα μέλη του ΔΣ της
Νέες σκληρές κυρώσεις επέβαλε η Αμερικανική Κεντρική τράπεζα (Fed) στην Wells Fargo καθώς την αναγκάζει να οδηγήσει σε παραίτηση μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, μετά από πλήθος καταγγελιών κατά της τράπεζας, που συμπεριελάμβαναν την δημιουργία λογαριασμών σε πελάτες της χωρίς την έγκριση τους το 2016.
Όπως αναφέρει το Reuters, ανάμεσα στους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή κατα της Wells Fargo είναι και το ότι δεν θα μπορεί να παρουσιάσει ανάπτυξη πάνω από 1,95 τρις δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που διέθετε μέχρι το τέλος του 2017, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιφέρει απώλειες της τάξεως των 300 - 400 εκτ. δολαρίων μέσα στο 2018, το οποίο αντιπροσωπεύει το 1,5 με 1,9% των κερ΄δων της το 2017.
Η απερχόμενη επικεφαλής της FED, Janet Yellen, σε ανακοίνωση της κάνει λόγο ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τα παραπτώματα καμίας τράπεζας, ενώ διαβεβαίωσε ότι τόσο οι πελάτες του τράπεζας όσο και το γενικό κοινό θα γίνουν μάρτυρες "ισχυρών και ολοκληρωμένων μεταρρυθμίσεων", που θα αποτρέψουν την εμφάνιση ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.
Όπως έγινε γνωστό, ο τραπεζικός κολοσσός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, εκτός από το μη εξουσιοδοτημένο άνοιγμα λογαριασμών, προέβαινε σε αχρείαστες ασφαλιστικές χρεώσεις, σε πολλές χιλιάδες δανειοληπτών της, σε δάνεια που σχετίζονταν με την αγορά αυτοκινήτων.
Μετά την επέμβαση της FED, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσουν τέσσερα μέλη του ΔΣ της. Τρία εξ αυτών θα αντικατασταθούν τον Απρίλιο και το τέταρτο στα τέλη του έτους. Τα ονόματα των υπό αποχώρηση μελών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Στην ανακοίνωση της απόφασης της FED την Παρασκευή, η μετοχή της Wells Fargo υποχώρησε κατά 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης