Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κόκκινες μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με κόκκινες μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
Οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού
(upd) Αγνωστα άτομα, λίγη ώρα μετά τις 15:30 σήμερα (3/2/2018) επιτέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικά συνθήματα για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα (4/2/2018) για τη Μακεδονία.
Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή. 

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη

Την επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του στην περιοχή της Ακρόπολης σήμερα (3/2/2018) σχολίασε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και εκ των βασικών ομιλητών στο αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, Μίκης Θεοδωράκης.
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις απειλές που δέχεται, προκειμένου να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο.
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.
.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται:
«Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται:
«Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα»

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν πτοούν τους πολίτες

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, μία ημέρα πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.
Υπενθυμίζουμε - για άλλη μία φορά - ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.
Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Στ. Θεοδωράκης: Η ιστορία του Μίκη δεν μουτζουρώνεται

Θέση στην επίθεση που δέχθηκε σήμερα (3/2) ο Μίκης Θεοδωράκης για τη συμμετοχή του στο αυριανό (4/2) συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter.
«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται», καταλήγει.

Καταδικάζουν την επίθεση  οι ΑΝΕΛ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ''γνωστών - αγνώστων'' στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε η Εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε» τονίζει στην δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου.
Καταλήγει λέγοντας πως «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης