Μπακογιάννη (ΝΔ): Εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει

Μπακογιάννη (ΝΔ): Εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει
 Η Ντ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με εθνική συνεννόηση και συναίνεση, από την αρχή χειρίστηκε το ζήτημα μικροπολιτικά, με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση»
«Eάν καταλήξουμε σε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα, μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα ήταν αποδεκτή», δηλώνει σε συνέντευξή της στη Realnews η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ,ενώ εκτιμά ότι «η μόνη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει τώρα θα αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ και δεν θα αντιμετωπίζει το βασικό θέμα του αλυτρωτισμού. Δηλαδή, θα αλλάξει το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με ένα τυχόν νέο όνομα και θα στείλει τα υπόλοιπα σημαντικά στις καλένδες».
Έτσι, προσθέτει,  «εμείς θα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και τα Σκόπια επί πιστώσει. Ταυτόχρονα θα έχουμε χάσει τον μοχλό πίεσης που είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.
Αυτό θα είναι μεγάλη ήττα για τη χώρα».
Για το ονοματολογικό των Σκοπίων η ίδια αναφέρει ότι «η λύση του ζητήματος προϋποθέτει κυρίως την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού», προσθέτοντας ότι «εάν καταλήξουμε σε μια σοβαρή συμφωνία, η οποία θα αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους ζητήματα, μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα ήταν αποδεκτή», αν και κατά την ίδια, απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο.
Όπως τονίζει η κ. Μπακογιάννη «και εγώ δεν θα ήθελα τον όρο Μακεδονία, όμως το ζήτημα είναι αν αυτό είναι εφικτό».
Σημειώνει δε, πως «όταν η κυβέρνηση πει πώς θα αντιμετωπίσει τις εσωτερικές της διαφωνίες και παρουσιάσει την επίσημη πρότασή της, να είστε σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε το εθνικά υπεύθυνο».
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με εθνική συνεννόηση και συναίνεση, από την αρχή χειρίστηκε το ζήτημα μικροπολιτικά, με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση».
Αναφορικά τέλος με το εάν πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για το ζήτημα σημειώνει ότι «το να προτείνει σήμερα ο υπουργός Άμυνας να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα δείχνει το μέγεθος της άγνοιας και της επικινδυνότητας αυτής της κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS