Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μ. Θεοδωράκης ζήτησε δημοψήφισμα μπροστά σε μία λαοθάλασσα 500.000 Ελλήνων

Ο Μ. Θεοδωράκης ζήτησε δημοψήφισμα μπροστά σε μία λαοθάλασσα 500.000 Ελλήνων
«Η χειρότερη μορφή του φασισμού είναι η αριστερόστροφη», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης
Υπό τους ήχους του «Σώπα, όπου να ‘ναι θα κτυπήσουν οι καμπάνες», ξεκίνησε την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του, προσφωνώντας τους συγκεντρωμένους με αρκετό χιούμορ «Καλοί μου Έλληνες, αδέλφια μου, φασίστες, αναρχικοί, τραμπούκοι.
Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν μάζευαν υπογραφές και εχθές έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ.
Να μιλήσουμε με λόγια σταράτα, πατριωτικά, όπως έμαθα να μιλώ σε όλους μου τη ζωή, όπως εσύ με δίδαξες ελληνικέ λαέ να μιλώ και να πράττω με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.
Αφιερώνω την ομιλία μου σε αυτόν που πέθανε σαν σήμερα στις 4 Φεβρουαρίου, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Είμαι ενάντια στον φασισμό σε όλες του τις μορφές και κυρίως στη χειρότερη μορφή του, στην αριστερόστροφη.
Σαν αυτή που μας κυβερνά και καταστρέφει τη χώρα μας, οχυρωμένη πίσω από τις εκλογικές μειοψηφίες».

Τα ψέματα των Σκοπίων

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη πολλές γενιές Σκοπιανών έχουν γαλουχηθεί με το ψέμα ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όπως υπογράμμισε ότι είναι και ευθύνη της Ελλάδας το παραπάνω γεγονός, καθώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται ως άδικο το να τους ζητούμε να αλλάξουν το όνομά τους, το οποίο έχει «γίνει ένα με τον εαυτό τους».
Όμως, συνέχισε, δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτήν την παραχάραξη της Ιστορίας.
Προσέθεσε ακόμη ότι εάν δεχθούμε αυτό που ζητούν τα Σκόπια είναι «σαν να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.
Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία με γεωγραφικούς προσδιορισμούς ή ακόμη χειρότερα το Νέα Μακεδονία.
Τυχόν υποχώρηση θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.
Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή για τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά μέσα από το ίδιο τους το Σύνταγμα.
Υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν σαν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.
Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμη νωπή, το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας».
Αναρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θεωρεί τους Έλληνες τόσο βλάκες -αναφορικά με το ότι προσφέρθηκε να αλλάξει την ονομασία τόσο του αεροδρομίου της χώρας όσο και τις λεωφόρους- και εάν πιστεύει τόσο αυτός όσο και αυτοί (στο εσωτερικό) που μας οδήγησαν στα μνημόνια και στο χαμηλότερο στοιχείο ότι ο Έλληνας έχει μετατραπεί σε ραγιά.
Κατά τον κ. Θεοδωράκη οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, που θέλει την ειρηνική συνύπαρξή του με τους γειτονικούς λαούς.
Κατά τον κ. Θεοδωράκη οι Έλληνες είναι ένας φιλειρηνικός λαός, που θέλει την ειρηνική συνύπαρξή του με τους γειτονικούς λαούς.
«Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν πραγματικοί Μακεδόνες και όχι χάρτινοι πιερότοι, όπως είναι σήμερα.
Πρέπει, όμως, να αρνηθούμε κάθε άλλη παραχώρηση.
Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα, με το απαράδεκτο για εμάς Σύνταγμά τους, εμείς ο υπεύθυνος λαός και κληρονόμος μίας μεγάλης ιστορίας θα συνεχίσουμε την ειρηνική μας πορεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας να γίνουν μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Πιθανή η ανάγκη δημοψηφίσματος

«Η θέση του ελληνικού λαού είναι τόσο καθαρή εάν, όμως, η κυβέρνηση θελήσει να βάλει την υπογραφή της σε οποιαδήποτε συμφωνία είναι αντίθετη από αυτή τη βούληση, θα πρέπει να ζητήσει τη συμβουλή του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.
Κάλεσε τους βουλευτές να ζητήσουν δημοψήφισμα στη Βουλή, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια και δεχθεί φυσικά τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
Υπογράμμισε ότι αυτό για το οποίο προσπάθησε πάντα ήταν ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος.
«Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός.
Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη από πατριώτες.
Δίνουμε όλοι μαζί την απάντηση από την Πλατεία Συντάγματος: Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης