Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη μπορεί να γίνει υπεράσπισης της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ευρώπη μπορεί να γίνει υπεράσπισης της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης
Οι εκλογικές αναμετρήσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν
«Η Ευρώπη έχει όλα τα εχέγγυα, εφόσον τα συνοδεύει και η αναγκαία φρόνηση, να γίνει πλανητικού βεληνεκούς δύναμη υπεράσπισης της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, μ΄ έμφαση στον πυλώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων, Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στον Βόλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι θα ήταν μέγιστο λάθος να παρασυρθούμε από μιαν αντίληψη ανώδυνου εφησυχασμού πως, δήθεν, ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού ανήκει στο παρελθόν. Όπως είπε, «και μόνον η εμπειρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, μέσα στο 2017, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές» καθώς «οι εκλογικές αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια του παρελθόντος έτους, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύουν ότι υπολείμματα του ναζισμού, διόλου ευκαταφρόνητα, ελλοχεύουν».
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αυτά τα υπολείμματα πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, μέσα από πολιτικές που υπερασπίζονται από την μια πλευρά τον ανθρωπισμό, την δημοκρατία και την ελευθερία «και, από την άλλη πλευρά μιαν οικονομική αντίληψη, η οποία περιθωριοποιεί την αδιέξοδη λιτότητα, που προκαλεί τις μεγάλες ανισότητες και οδηγεί, νομοτελειακώς, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση του ανθρώπου» και «άρα, στον κίνδυνο ρήξης του κοινωνικού ιστού, λόγω απουσίας ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους δικαίου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS