Τελευταία Νέα

Διόρθωση εν όψει, α’ στόχος η περιοχή των 830 μονάδων*

tags :
Διόρθωση εν όψει, α’ στόχος η περιοχή των 830 μονάδων*
Η θετική χροιά των τεστ αντοχής δεν είχε την αναμενόμενη διάρκεια.
Διόρθωση εν όψει, α’ στόχος η περιοχή των 830 μονάδων*

Η θετική χροιά των τεστ αντοχής δεν είχε την αναμενόμενη διάρκεια.
  • Ο Γενικός Δείκτης παρά την επίτευξη των νέων υψηλών 36 μηνών (895,64 μονάδες) την Πέμπτη έδειξε να μην έχει δυνάμεις για να συνεχίσει άμεσα την ανοδική του πορεία.
  • Η αγορά είναι φορτωμένη με γρήγορα και σημαντικά κέρδη σε όλο σχεδόν το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων και η μεταβλητότητα που παρουσιάζουν οι διεθνείς αγορές δείχνει
    να επηρεάζει πλέον περισσότερο την εγχώρια αγορά.
  • Οι αγορές φαίνεται πλέον να επηρεάζονται περισσότερο από τις διακυμάνσεις των ομολόγων προσαρμόζοντας τα ασφάλιστρα κινδύνου των μετοχών επηρεάζοντας παράλληλα και το ΧΑ. Η συσχέτιση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθώς η διόρθωση στο εξωτερικό εκτιμάται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε διορθωτικό δρόμο ο οποίος έχει σαν πρώτο στόχο την περιοχή των 820 – 830 μονάδων. Πρόκειται για μια αναλογία διόρθωσης που συμπίπτει με το 23,6% της ανόδου που έχει προηγηθεί από τις 700 μονάδες.

  • Στην παρούσα φάση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την αγορά να αποφύγει μια μετριοπαθή -έστω- διόρθωση τιμών λόγω των υπερβολών που παρατηρούνται σε ημερήσιο και εβδομαδιαίο πλέον χρονικό ορίζοντα στους ταλαντωτές ενώ και ο MACD έχει δώσει σήμα πώλησης.
  • Στην περιοχή των 830 μονάδων βρίσκεται ο κινητός μέσος των 30 ημερών ο οποίος θα λειτουργήσει σαν σημείο στήριξης ενώ η αποφόρτιση των ταλαντωτών ενδεχομένως να δώσει αφορμές για μια τοπική αντίδραση από τα προαναφερθέντα επίπεδα.
Η έκδοση 7ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία την ερχόμενη εβδομάδα παίρνει σειρά στις ομολογιακές εκδόσεις μετά τις πετυχημένες εκδόσεις από Αlpha Bank και Τιτάν.

Στην φτωχή ατζέντα της ερχόμενης εβδομάδας την Τετάρτη αναμένεται η καθιερωμένη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων (προηγούμενη δημοπρασία 0,99%) η οποία μετά την ισχυρή συμπίεση στο επιτόκιο των εξάμηνων εκδόσεων (1,13% από 1,65%) πιθανότατα να εμφανίσει ανάλογη εικόνα.

*ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης