Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποιος ή ποιοι πήραν το μήνυμα του συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος για την Μακεδονία;

Ποιος ή ποιοι πήραν το μήνυμα του συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος για την Μακεδονία;
 Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική της η οποία να σημειωθεί στηρίζεται στο πολιτικά λάθη του παρελθόντος
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας το οποίο δεν περιορίστηκε στην πλατεία Συντάγματος καθώς αποδείχθηκε αρκετά μικρή για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το παρόν σε μια εθνική συγκέντρωση που είχε ως μοναδικό σκοπό να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Περπατήσαμε για πολλές ώρες ανάμεσα στο πλήθος με αρκετή δυσκολία.
Χρειάστηκαν περισσότερο από 45 λεπτά για να διασχίσουμε την οδός Σταδίου και να φθάσουμε στον πεζόδρομο της Καραγεώργης Σερβίας και να προσεγγίσουμε ην οδό Νίκης λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Οι δρόμοι που κατέληγαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν αδιαπέραστοι διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες δίνουν το παρόν όταν τα εθνικά ζητήματα της χώρας τον καλούν.
Πάντως η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής που προσδιόρισε τη συμμετοχή των πολιτών στις 140.000 πολίτες, εύλογα θα προκαλέσει την απορία όσων έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο.
Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί κανένας στα σοβαρά με την ανακοίνωση αφού είχε ως αποδέκτη τον πολιτικό της προϊστάμενο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζουμε πραγματικά η κυβέρνηση να μην ασχοληθεί επι της ουσίας με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. και να αντιμετωπίσει με καθαρή ματιά το συλλαλητήριο.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορούσε άλλωστε να ενταχθεί στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Να σημειωθεί ότι η Διοργανωτική Επιτροπή προσδιόρισε τη συμμετοχή των πολιτών στο 1,5 εκατομμύριο.
Πέρα από τους υπολογισμούς και τη συμμετοχή των πολιτών προκύπτει ένα ηχηρό μήνυμα με αποδέκτες το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Όσοι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο διαφωνούν με τη σύνθετη ονομασία και κυρίως με τη συμμετοχή της λέξης Μακεδονίας στην ονομασία των Σκοπίων.
Πάντως από το συλλαλητήριο απουσίαζαν οι πατριδοκάπηλοι και τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι άνθρωποι της καθημερινότητας τα ξέχασαν όλα για λίγο και πήραν το δρόμο που οδηγούσε στην πλατεία Συντάγματος.
Το μήνυμα του συλλαλητηρίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα φθάσει στο πολιτικό σύστημα της χώρας το οποίο διαμορφώνει μια στρατηγική όχι με βάση το λαϊκό αίσθημα αλλά προετοιμάζει λύσεις ερήμην του ελληνικού λαού.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική της η οποία να σημειωθεί στηρίζεται στο πολιτικά λάθη του παρελθόντος.
Σημασία δεν έχει πως θα αποκαλούν οι άλλες οι χώρες τα Σκόπια αλλά πως θα αποκαλεί η Ελλάδα τα Σκόπια.
Όλοι έχουν δικαιώματα και μαζί με αυτούς και οι Έλληνες να διαφωνούν στη χρήση της ονομασίας της Μακεδονίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης